Vorbitul la telefon in masina, problema numarul unu a romanilor

De fiecare data cand plec cu masina e imposibil sa nu zaresc cel putin vreo 10 insi pe kilometru care merg cu maisna in timp de vorbesc la telefon. Vorbitul la telefon in timp ce circuli pe drumurile publice este o practica destul de uzuala in Romania, and nobody gives a shit. Eu unul am invatat la scoala de soferi faptul ca atunci cand esti pe strada trebuie sa fii atent, nu distras.

Vorbitul la telefon distrage destul de mult atentia chiar daca cei care s-au obisnuit cu aceasta practica sunt capabili sa ma contrazica cu argumente destul de impunatoare. Clar nu poti sa fii atent si pe unde mergi, si ce comunici prin telefon ca doar nu esti robot. Nu vei putea sa le faci pe ambele bine in acelasi timp, sa nu mai zic de cei care trimit mesaje sms.

Exista casti Bluetooth destul de performante, cu comenzi vocale precum Plantronics Voyager Edge caruia i-am facut si eu un review. Aceste casti Bluetooth te ajuta sa tii ambele maini pe volan si ochii pe strada, nu in telefon sa vezi cine suna, nu la mana sa apese unde trebuie ca sa raspunda. Eu unul nu recomand nici vorbitul la telefon prin casca Bluetooth atunci cand sunteti la volan, insa fiecare face cum considera. Sunt de parere ca atunci cand esti pe strada, ochii si mintea ta trebuie sa fie la trafic, nu la alte probleme ce ti se infuzeaza prin intermediul unul telefon mobil.

Pacat ca prea putini oameni odata iesiti de pe bancile scolilor de soferi, mai tin cont de lucrurile invatate acolo, sau stai ca “invatate” e mult spus din moment ce nu implementeaza nimic in trafic. Vorbitul la telefon este cea mai sfidatoare metoda de a arata ca nu-ti pasa de lege.

 

Leave a Reply