Home Gandurile mele Exploreaza conceptul de free software

Exploreaza conceptul de free software

64
0

Conceptul de software liber sau gratuit a uimit o multime de oameni, deoarece atat dezvoltatorii care au fost dispusi sa isi rezerve timp in afara locului de munca pentru a instala sau pentru a descarca o aplicatie, cat si personalul din departamentele pe care le conduc sa se bucure de conceptul de libertate. Caracterul voluntar al celor mai buni ingineri si programatori a facut ca aceasta miscare de software free sa dezvolte in oameni abilitatea de descarcare a unor aplicatii fara a plati o suma de bani sau fara a se loga cu un user si o parola. Din acest punct de vedere, pentru mai marii programatori se pare ca industria se va transforma intr-o afacere mainstream.

Cu toate acestea, mediul online ofera o gama variata de aplicatii, extensii si programe care nu necesita un cont sau un card pentru a descarca, incat a ajuns sa sfideze ceea ce tehnologia a realizat pana acum. La fel ca in cazul bunurilor, pentru care plateam pana acum, piata tehnologica si cea a internetului au dezvoltat o premisa de a da curs liber descarcarilor pentru a atrage atentia lumii.

            Trasaturi ale unui free software

Una din trasaturile mai putin evidente ale software-ului gratis este ca niciunde in lume nu se interzice nici tarifarea in bani a utilizatorilor. Dar, cu toate acestea, faptul ca un cod sursa este pus la dispozitia utilizarorului care poate modifica, studia sau distribui aceasta pagina de descarcare, a condus si la unele schimbari in ceea ce priveste comunitatea de utilizatori online. Cei mai mullti programatori care dezvolta astfel de programe si de aplicatii soft pentru produsele si serviciile lor examinează unele din cele mai etice cai pentru a oferi internautilor aspecte care sa le faciliteze timpul de asteptare si de comanda pentru un anume soft sau pentru o noua modalitate de a lansa o aplicatie fara a o descarca, cum este si in cazul Casino.com Romania.

            Formare tehnica si sprijin pentru aplicatii

Pentru distribuitorii de sisteme de operare precum Linux, formarea tehnica este un principiu care le permite utilizatorilor sa descarce produse si servicii cu titlu gratuit. Aceste produse gratuite au un puternic accent pentru piate serverelor, fiind si cea mai de succes cale pentru a atinge un monopol atat de agresiv precum cel de la Microsoft.

Cele mai multe companii nu doresc sa devieze resursele companiei in ceea ce priveste competentele lor, care implicit inseamna si instalarea altor sisteme sau aplicatii, pentru a facilita buna functionare a site-urilor si aplicatiilor aflate la mare cerere. De altfel, unele din cele mai bune site-uri unde se pot descarca aplicatii si extensii ale aplicatiilor in mod gratuit ofera suport tehnic si comunicational pentru a facilita instalarea acestor software. Competentele celor care sunt in cunostinte de cauza si care ofera suport tehnic online ajuta la distribuirea celor mai avansate software pentru a instala si a diagnostica o problema. Aceasta da posibilitatea de a obtine aplicatii si programe cu licenta in mod gratuit, extensii care sa ajute la buna functionare a celor mai noi gadgeturi.

Una din principalele caracteristici ale licentelor gratuite este ca software-ul care este strans legat de un alt produs lansat sub aceeasi licenta impune implementarea si acceptarea termenilor si conditiilor de instalare si actualizare. Aceasta da posibilitatea ca o versiune mai veche a unui soft sa fie actualizata si sa fie recunoscuta ca o licenta de tip open source, pe care se bazeaza si unele servicii ale acestor companii IT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here