De ce drumurile de la tara raman fara asfalt pe alocuri?

Am umblat oleaca prin judet, prin Mehedinti si am observat ca e ceva foarte la moda sa mergi cu masina pe drum de nota 10 prin judet, apoi vine o oprtiune de cam 1 km sau 2 in care mergi cu a 2-a si cu a 3-a din cauza gropilor sau denivelarilor. Intrebarea mea este una destul de simpla: de ce pe alocuri drumul este atat de prost?

Asfalt cu sticla

Raspunsul este unul destul de romanesc: acolo ori s-a gresit compozitia asfaltului, ori s-a furat din material mai mult de cat era normal. Daca s-a gresit compozitia, e ceva destul de normal pentru ca la noi pe santiere se munceste cu sticla in bot 12 ore pe zi. Te mai miri ca incurca borcanele pe acolo cineva? Se fac niste gauri in asfalt si niste denivelari mai ales in curbe unde solicitarile sunt destul de mari.

Asfaltul Casper

Daca se fura materialul, din nou, nu e nimic nelalocul lui. Traim in Romania si trebuie si gurile noastre sa manance o pita furata, nu? Altfel cum ai mai vedea masinile de lux pe strazile celui mai sarac oras din Oltenia? Nu are importanta de unde furi, si o lingura de asfalt daca iei e buna luata, un ban in plus in buzunarul tau. Asemenea tampenie nu am vazut de cand sunt. Bineinteles ca nu sunt bani de reparat drumul.

Cred ca nu vom scapa niciodata de aceasta mentalitate defectuoasa si plina de idei hotesti. Pai daca am ajuns sa mergem la serviciu nu pentru salariu, ci “ca sa ne iasa si noua ceva”… Romanii sunt obisnuiti sa plece cu buzunarele pline de pe unde se duc. Nu e chiar in regula, insa e mentalitatea noastra. O sa scapam si de ea cat de curand, insa mai avem de asteptat din pacate.

Leave a Reply