V-ati gandit la Work and Travel?

Cu siguranta nu multi sunt cei care se gandesc la Work and Travel pentru ca proiectul in sine implica MUNCA. Tinerilor din ziua de azi clar nu le place sa munceasca. Nu sunt in stare sa isi ia macar bacalaureatul. Si bacul e o munca sustinuta de care nu suntem constienti dupa care se pare. Oricum, anul acesta am avut un procent mai bun la bac, semn ca parintii s-au pus cu ciomagul pe copii si i-au trimis pe la scoala, pe la pregatire, fiecare pe unde a putut.

Spuneam ca munca nu este in planul tinerilor. Ce anume ma face sa gandesc in acest mod? Pai poate covorul de coji de seminte pe care le gasesc la scara blocului in fiecare seara desi toti cei care se aduna aici au peste 19 -20 de ani. Si-au incheiat socotelile cu scoala, insa nu au de gand sa se duca la munca. Nu domne, munca e pentru tractoare… Nu se duc ei sa isi rupa cocoasa pentru 8 milioane pe luna. E mai simplu sa stai pe banii parintilor pana la 30 de ani si eventual, cand nimeni nu te mai suporta, sa te duci pe la munca prin strainatate.

Admir foarte mult tinerii care se duc la munca prin intermediul programului Work and Travel, indiferent de tara aleasa. Prin intermediul acestui tip de program, te duci in tari precum SUA, Anglia, Australia chair si muncesti pentru vreo 3 luni din cate am inteles. Trebuie bineinteles sa stii foarte bine limba tarii pentru care aplici, fapt care ma face sa cred ca cei care aplica pentru asemenea programe sunt intr-adevar tineri foarte dotati din punct de vedere intelectual.

M-am gandit si eu de multe ori sa aplic la program, insa deocamdata am alte planuri. Cine stie, e timp pentru toate, nu?

Leave a Reply