Nu e paine, dar sa fie tigari

Desi am doar 26 de ani am cunoscut destul de multi oameni care prefera sa stea nemancati cu zilele doar sa aiba ce bea sau ce fuma. Viciile sunt destul de dificil de suportat atat pentru cei care le au cat si pentru cei din jur. Daca in articolul trecut am dsicutat despre betivani, aici vom aborda subiectul celor care nu se alsa de fumat , nu vor sa se lase de fumat si nu pot sa se lase de fumat.

In primul rand, sa fumezi mi se pare cel mai porst obicei sau mai bine zis obicei pentru oameni prosti. De ce sa dai banii pe otrava care de-a lungul timpului se aduna in tine? Arzi banii si-ti arzi sanatatea. Cat de prost sa fii? Exista foarte multi oameni saraci care desi nu au bani de paine, se duc si se imprumuta ca sa aiba tigari. Da, stau nemancati doar sa aiba ce fuma… Suna de-a dreptul incredibil insa este adevarat.

Parca le ia cineva mintile si ii impiedica sa mai rationeze. E ca jocul la pacanele, desi stii ca joci impotriva unui calculator si sansele de castig sunt foarte mici, nu te poti opri pana nu bagi toti banii. Asa e si cu fumatul. Cei care nu pot sa se lase de fumat se mint pe ei insisi. Nu exista nu pot, exista numai ambitie si dorinta sa ai o viata mai sanatoasa, sa faci ecomonie cand un pachet de tigari costa 15 lei iar tu ai 800 de lei salariu. Nu exista nu pot, exista numai nu vreau sau nu-mi pasa.

Daca as putea, as interzice tigarile pentru toata lumea, sa nu se mai fabrice, sa nu se mai cumpere. Oamenii sa-si ia mai bine de mancare de cei 15 lei pe i pe care-i ard…

Leave a Reply