Home Gandurile mele In jurul lumii

In jurul lumii

670
0

Mi-as dori sa las tot ce am si sa pornesc in jurul lumii. Sa am stofa de magnat, fara griji si fara probleme legate de existenta. Cred ca nu exista lucru mai frumos de cat calatoria. Din apcate, nu toti ne permitem sa plecam asa, oricand, oriunde. Degeaba iei o sageata si o arungi pe harta lumii, caci intervin o sumedenie de factori ce ne impiedica sa plecam.

Avem in primul rand nevoie de bani. Atata timp cat traiesti intr-o tara ca Romania, nu o sa ai bani niciodata in adevaratul sens al cuvantului. O sa muncesti porbabil pentru un patron care va casitga 98% iar salariul tau va fi undeva echivalent la 2% din banii produsi numai de tine. Asa e in aceasta tara, patronii exploateaza, nu conduc afaceri. Specula e la putere si cam atat. Putin sunt cei care au afaceri in adevaratul sens al cuvantului. Acel top 300 este un top mizerabil in care au ajuns numai cei care au facut afaceri cu statul, adica au furat de au rupt.

Ei bine, ca sa fii un magnat dezvoltat pe cont propriu in mod cinstit, in Romania, nu se prea poate. Economia este sufocata de taxe si impozite. Statul nu stie cum sa mareasca colectarea taxelor de cat prin marirea acestora. Lipseste perspectiva…

As vrea sa plec in jurul lumii dar nu am cum. Nu am bani si nici un job care sa-mi permita aceasta relaxare despre care discutam mai devreme. Am scapat intr-un fel de patronii din Romania, insa tot nu fac vreo 3000e pe luna astfel incat sa-mi permit sa calatoresc oriunde fara sa am grija banilor sau a problemelor personale. Si asta inca nu inseamna sa fii un magnat… E nevoie si de timp, timp in care trebuie sa-ti vina bani de undeva… Putini sunt cei care pot pleca in jurul lumii…

Previous article1999
Next articleStrazile sunt udate in Severin pe canicula, in stil romanesc bineinteles
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here