Problema cu cardul de sanatate

Cardul de sanatate introdus in Romania anul acesta a reusit sa starneasca destul de multe controverse, au iesit la iveala destul de multe probleme ale sistemului sanitar romanesc, dar si fraudele din trecut ce au stors sistemul de niste bani ce nu vor mai intra niciodata inapoi. Practic, atunci cand schimbi un obicei, iese cu circ, mai ales intr-o tara ca Romania ce nu vrea niciodata sa se schimbe.

Am fost invatati zeci de ani ca pentru o retetea, sa mergem la farmacie cu hartia prescrisa de medic si cam atat. Am fost invatati ca atunci cand mergem la medic, dam acel carnet de sanatate antic si de pe vremea lui Ceasusescu. Ceva trebuia sa se schimbe, nu puteam sa ramanem in acea lume. Asa a aparut cardul de sanatate. Acest card trebuie prezentat la medic si la farmacie. Este instrumentul pentru decontarea serviciilor medicale.

Cardul de sanatate a inceput sa fie folosit inca de ziua muncii, adica de pe 1 mai, data la care a aparut si un comunicat Sterio pentru farmacii. Acestea erau incurajate sa foloseasca cat mai des cardul de sanatate al pacientilor pentru a se obisnui si pentru a obisnui si pacientii cu practica. Aveti aici comunicatul daca doriti sa cititi mai multe detalii. Farmaciile au fost puse deci in tema, pentru ca totul sa se desfasoare in mod corect.

Bineinteles ca acest card de sanatate a creat probeleme. In primul rand, acesta trebuia activat la medicul de familie. Inca un drum in plus pentru pacienti. In al doilea rand, au aparut diverse glume pe internet in care oamenii erau indrumati sa bage aceste carduri in bancomate pentru ca astfel pot retrage suma de 3000 de lei ce se afla pe card. Bineinteles ca nu au reusit decat sa blocheze bancomatele. Glume proaste pentru un popor cel putin tampit.

Macar cei de la bipzharma.ro incearca sa sprijine farmaciile si astfel, toata lumea sa stie exact ce sa faca cu cardul si la ce foloseste. Macar ei sa fie oameni seriosi daca cetatenii acestei tari nu prea reusesc. Unii pe-o parte cu glume proaste, altii pe alta parte cu nivelul de inteligenta. Sa speram ca in viitor se va lamuri si problema cu cardul de sanatate si totul va intra in normal.

bizpharma

Leave a Reply