Umilinta din partea statului. Loteria Bonurilor fiscale…

Ei bine, aceasta este povestea mult trambitatului milion de lei pus la bataie de Ministerul Finantelor in Loteria Bonurilor initiata inainte de Sfintele Pasti. Nimic in neregula cu initiativa, fara sa fim rautaciosi, insa se pare ca statul isi bate joc de cetatean din nou pentru ca, dupa cum stim cu totii, nu exista un singur castigator care sa ia toata suma, intreg milionul.

Milionul de lei se imparte intre castigatori astfel ca, in ultima instanta, fiecare castigator isi va revendica premiul de nimic mai mult nici mai putin de 56 de lei. Da domnilor, cetatenii trebuie sa se duca la Finante pentru 53 de lei unde sa completeze o cerere si sa ataseze o copie dupa Ci, banii urmad sa ii primeasca la Sfantul Asteapta peste nustiu cate luni.

Asta mi se pare umilinta suprema, sa iti pui sperantele ca vei castiga, iar la final, cand se trage linie, sa realizezi ca nu ai castiga de cat 56 de lei dintr-un milion. Pai daca stam sa adunam, face mai mult drumul in sine, cu drumul sa faci copie dupa CI, cu statul la coada ca doar la ANAF e intotdeauna cu stat la coada…

Ca la romani, ce sa mai… Poti sa mai zici ceva. Bineinteles ca au fost milogi care s-au dus si pentru 50 de lei, ca neavand altceva mai bun de facut acasa, au avut vreme de batut pe la portile anafului. Eu unul nu m-s fi dus nici in ruptul capului sa stau pe la cozi pentru 50 de lei, fiind oricum nevoit sa cheltui vreo 20 ca sa ajung la sediul lor. Cam de prost gust ceea ce se intampla.

Cred ca e nevoie de putin mai multa atentie la detalii cand vine vorba despre asemenea loterii. Stim cu totii ce ravagii pot face in masele de oameni cuvintele “castiguri” sau “promotii”… Mai ales ca discutam despre niste lucruri care implica bani dati degeaba. Oamenii oricum stau si cumpara cele necesare pentru casa, asa ca e destul de simplu sa stranga bonuri care oricum le primesc din toate partile.

Leave a Reply