66% promovalbilitate la BAC in 2015

Se pare ca suntem pe un trend ascendent al promovabilitatii la BAC. Daca in urma cu vreo 3 sau 4 ani, aceasta era undeva la 30 – 40%, anul acesta a sarit 6 – 7 procente fata de anul trecut si toata lumea se intreaba de ce. Ei bine, se pare ca avem parte de aceas chimbare de mentalitate pe care cu totii o asteptam de cativa ani buni. E nevoie de o generatie care sa constinetizeze faptul ca numai prin educatie vor reusi in viata, nu prin smecherie si golanie.

Parintii poate au fost mai constiinciosi anul acesta. Poate ca si-au dat copiii la pregatire si asa au reusit sa ia Bac-ul. Acuma, ca s-o zicem p-a dreapta, mie mi se pare ceva destul de rusinos sa iti dai copilul la pregatire dupa 4 ani de liceu. Adica de ce nu a invatat in cei 4 ani? Porbabil ca asa e moda la romani, e ani se trage pisica de coada si un an se ingrasa porcul in ajun, asta asa, ca sa ramanem in sfera de influenta a porverbelor si zicatorilor romanesti.

Anul acesta se vede cresterea despre care discutam mai sus. Poate peste cateva zile o sa vedem exact despre ce este vorba, cand o sa se analizeze mai bine rezultatele. Golanii tot golani au ramas, porbabil cei care se aflau intre cele doua extreme – golanie si carte – au decis sa puna burta pe carte. Nu o sa mearga cu smecheria la infinit atata timp cat este ceva tipic romanesc… Numai la noi vezi niste golani care au impresia ca spargand seminte la scara blocului vor face ceva in viata. E nevoie de mult mai mult de golanie si nesimtire ca sa reusesti in viata, parerea mea…

Leave a Reply