Home Gandurile mele Cioturile rasar in paduri ca ciupercile dupa ploaie

Cioturile rasar in paduri ca ciupercile dupa ploaie

203
0

Cred ca stie toata lumea ce este acela un ciot, nu? Ciot este ce ramane dintr-un copac pe care il tai in padure. Iei lemnul si ramane baza, trunchiul de jumatate de metru inaltime care ramane pur si simplu acolo, cu radacina cu tot. De cand ma tot duc pe la Bistrita, am inceput sa ma uit prin padurea pe care o trec de 4 ori pe zi si observ ca rasar peste noapte tot mai multe cioturi printre copaci.

Cred ca localnicii au nevoie de lemne pe la constructia caselor din chirpici sau pentru iarna sa bage pe soba si se mai duc cate unul cate doi cu caruta noaptea si mai ia cate un copac doi… Situatia este destul de amuzanta pentru ca nu ia toata lumea din acelasi loc… Probabil ia pe sarite ca sa nu se vada… Culmea, mai bine se vede pe sarite cand iti sare in ochi un ciot unde ieri ai vazut un copac de care poate te-a legat ceva, ai vazut in el o bufnita, un urs, etc… Intelegeti ideea, nu?

Nu cred ca mai e nimic de zis… Ma intreb totusi a cui o fi padurea… Ca nu se poate sa mai existe centimereu de padure nerevendicat pana acum. Sunt curios cand o sa treaca pe acolo si o sa vada ca acum e stapan pe o padure de cioturi, nu una de arbori ce o sa zica… Ce o sa faca? Ce poti sa faci atunci cand ai o proprietate intrun sat de hoti? Bineinteles ca nu ai prea multe de facut, nu ai prea multe de ales… Rabzi sau renunti sau te grabesti sa iti tai naibii toti copacii cat mai repede pana nu ti-i ia altii. Asta e Romania zilelor noastre din pacate, o tara de hoti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here