Telefonia mobila, incotro?

Telefonia mobila, incotro? Zilele trecute stateam si ma intrebam cum e posibil sa platesc 18 lei pe luna un abonament de telefonie mobila NELIMITAT… Da, ma refer la abonamentul DIGI Optim Nelimitat care costa 4 euro / luna (cu tot cu TVA). Nu stiu cum au reusit, insa sunt curios ce or sa faca celelalte companii de telefonie mobila Orange si Vodafone, clar nu au cum sa combata asa ceva.

Compania RCS RDS a evoluat destul de mult in ultimii 5 ani din punctul meu de vedere. Au fost primii care au putut sa imi ofere o conexiune Gigabit pentru care platesc 39 de lei pe luna. Sunt curios in ce tara din lumea asta platesti 8 euro pe luna pentru o conexiune la internet de 500Mb/s download si 100Mb/s upload?

In Romania sunt posibile asemenea viteze pentru ca exista o piraterie inca ne eradicata. Oamenii au nevoie de torrente, de filme, de jocuri chiar si din fercire pentru noi, inca ne este permis. Pai ia sa ne imaginam un lucru elementar: de maine se interzice pirateria in Romania. Ce faci cu o conexiune gigabit in acest context? Devine inutila. Acesta este motivul pentru care in tari precum Germania sau Franta, exista inca ADSL sau VDSL pentru care platesti de-ti sar capacele. Este suficienta pentru niste oameni preocupati cu lucruri serioase, nu cu pirateria. Nu va ganditi ca nu exista Gigabit in Germania, insa este o tehnologie folosta doar in cazul in care mediul profesional o cere.

Telefonia mobila, revenind la oile noastre, are un viitor destul de sumbru. Aplicatii precum Skype si smartphone-urile tot mai inteligente o sa puna mare capac acestei tehnologii, inca destul de primitiva daca e sa ma intrebati pe mine, bazata pe unde si principii mai vechi de cat mine. Probabil aceasta problema se va transa in viitorul foarte apropiat.

Leave a Reply