Atunci cand ai cateva site-uri, incepi sa cauti solutii de hosting care nu doar sa te avantajeze, dar care sa iti faciliteze munca. Indiferent ca alegi o solutie shared hosting sau VPS, te vei lovi de overselling-ul tipic zgarciobului roman. Romanul nu se multumeste niciodata cu a vinde la capacitate maxima, nu, romanul o sa incerce intotdeauna sa vanda si pielea ursului din padure, asa ca, drept urmare, afirm ca nu exista firma de hosting in Romania care sa emane seriozitate de la o posta.
As vrea sa vad si eu o firma de hosting ce vinde VPS-uri care rezista in conditii de utilizare normala fara sa atinga limita CPU sau RAM. De Shared Hosting, nu mai zic, difera de la firma la firma, in functie de cat de mult isi doreste fiecare firma in parte sa isi respecte clientul. Din pacate, atunci cand iti alegi sa oferi servicii, esti nevoit sa oferi si o calitate care sa se incadreze in anumiti parametri. Spun din pacate pentru ca vreau sa fiu pe intelesul furnizorilor de servicii de hosting. Stiu ca sunt obisnuiti cu o calitate inalta pana la genunchiul broastei…
Am observat de exemplu prin Germania VPS-uri cu 6 gb ram la pret de 1 -1.5 gb ram in Romania, discutand despre aceleasi tehnologii de virtualizare si etc. Din contra, cred ca cei de afara nu mai folosesc de mult OpenVZ-ul atat de vandut in Romania la preturi destul de mari. In strainatate, se merge din ce in ce mai mult pe ideea de calitate, de “lipire” a clientului de furnizor pentru o perioada cat mai lunga. La noi e fix invers, ti se ofera un serviciu care niciodata nu te multumeste. Ori nu e compelt functional, ori ai restrictii tampite cum am intalnit la Xservers de exemplu: desi e shared hosting nelimitat, esti limitat la numarul de fisiere, 75.000 in cazul meu. Cum as putea eu sa pun domenii nelimitate pe acea solutie de shared din moment ce un site are 10.000 de fisiere? Iata ca solutiile romanesti atat de nelimitate, sau mai bine zis cioara vopsita, sunt limitate intr-un mod obscur si demn de toata jena.