Epic 90s

Nu stiu de ce, insa m-am pricopsit cu cu aceasta boala numita muzica EURODANCE. Desi nu am trait cine stie ce in anii 90 (eram copil), mi-au ramas in minte ritmurile nebune de discoteca pe care la auzeam atunci cand mergeam inspre casa cu parintii, din parc, vara, pe racoare. Imi aduc aminte de discoteca de langa parc, dupa un timp, mult dupa anul 2000, aceasta a devenit discoteca de manele in care se adunau toate ciorile din oras. Asa a inceput degradarea… Dupa, a devenit um magazin de haine si cam atat… Aici s-a terminat totul. Nu am inteles niciodata de ce trebuie sa se strice tot ce-i bun? Cred ca e in natura noastra sa stricam ce-i bun…

Revenind la muzica Eurodance, desi are o varsta venerabila, nu cred ca o sa moara niciodata atata timp cat or sa existe oameni care sa o asculte. Din fericire, nu sunt chiar putini amatorii acestui gen si are continuitate. Are continuitate si prin diversele vestivaluri care se tin in fiecare an pe la Moscova de exemplu. Si, sa nu uitam, ca foarte multi artisti care activau in anii 90 nu sunt inca extraordinar de batrani. Un bun exemplu este trupa Bad Boys Blue, CC Catch si multi altii.

Mi-ar palce sa ajung macar o data pe la Euro Discoteka Moscova, sa vad si eu niste monstri sacri ai muzicii eurodance Live. Din pacate, in Romania nu indraznesc sa vina si sincer sa fiu ii inteleg. Cine sa stea la concertul lor? Milioanele de tineri care adora pe Salam si Guta? E clar ca se duc in tari in care muzica buna e o cultura, in tari in care oamenii inteleg ce inseamna un artist de valoare. Ma gandesc la tinerii care in urma cu cativa ani aruncau cu sticle cu suc in actori pe o scena de teatru… Aiurea imagine, nu?

Leave a Reply