Home Gandurile mele Ce inseamna un oras al somajului: prietenii nu au serviciu

Ce inseamna un oras al somajului: prietenii nu au serviciu

425
0

Acuma stateam si ma gandeam la rata somajului in judetul Mehedinti. Realziam ca majoritatea prietenilor si cunostintelor mele nu au serviciu, insa aleg sa se ocupe cu diverse din care supravietuiesc. Nu au o sursa constanta / fixa de venit, insa nu mor de foame. Majoritatea aleg sa traiasca in acest mod, de pe azi pe maine cum s-ar zice de cat sa incerce sa isi gaseasca un loc de munca stabil, de unde luna de luna le vin ceva bani.

Unii nu vor sa munceasca, s-au obisnuit asa, cu combniatii din care fac azi un leu, maine 5 si tot asa. Prefera sa stea fara o fisa a postului bine stabilita, fara respnsabilitati. Nu stiu daca este o decizie tocmai buna, insa este decizia lor. Cu toate acestea, dupa cum spuneam, nimeni nu moare de foame. Sunt curios totusi ce ar face daca de maine nu ar mai merge combinatiile? Din ce ar trai caci Severinul nu este orasul in care industria duduie?

Stiu ca destul de multi nu doresc sa lucreze la patroni din cauza salariilor mici si a pretentiilor exagerate pe care acestia le au. Cand esti patron in oras al somajului, ti se urca la cap. Incepi sa ai pretentii peste pretentii si sa cam uiti de salariile oamenilor care culmea, iti aduc foarte multi bani. Dupa cum stiti, la Severin vin sa investeasca numai din orase puternice precum Craiova sau Timisoara. Patronii aleg sa deschida afaceri aici pentru ca e mai ok sa dea salariul minim pe economie de 800 de lei de cat sa dea 1500 net in orasele lor. Pai da se duca ei sa ofere 800 de lei in Timisoara, ca-si ia si bataie… Eh, asta e situaia in orasul somajului, in Severin. Din pacate, nu se prea poate face nimic…

 

Previous articleCele mai eficiente traduceri engleza
Next articleDonatorii de organe
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here