Interviul pentru angajare. Ce trebuie sa stii despre interviuri

Cand mergem la interviu intotdeauna avem emotii. Nu stim niciodata cu cine vom avea de-a face, ce intrebari ni se vor pune si asa mai departe. Cu totii mergem la interviuri si cu totii am trecut prin stresul unui asemenea “examen”… Cu toate acestea, unii reusesc in urma interviului, altii nu… Scopul interviului este acela de a pune fata in fata angajatul cu angajatorul. Cei doi se cunosc in urma acestui interviu, angajatul afla detalii despre job iar angajatorul isi face o idee despre posibilul viitor angajat.

Ce putem face pentru a reusi la interviu?

Reusita la interviu nu o garanteaza nimeni pentru ca nu este un examen, in urma caruia cel mai bun castiga. Exista foarte multe cazuri in care oamenii sunt respinsi la interviu din cauza caracterului, nu a capacitatii profesionale. Cu toate acestea, iata cateva sfaturi pentru a avea parte de un interviu reusit…

Sfaturi pentru un interviu reusit

  1. CV-ul conteaza cel mai mult, inainte de toate. Acesta este cel care iti va deschide prima portita, prima sansa. In functie de cum arata si cum il completezi, ai sau nu aceasta prima sansa catre un interviu. Ai aici un model de CV Europass.
  2. Cand mergi la interviu, imbraca-te frumos, fii curat. Sa fi curat la interviu conteaza foarte mult. Daca este un interviu pentru o fucntie inclinata inspre business sau relatii cu oameni, adopta o tinuta office.
  3. Lasa angajatorul sa conduca interviul, trebuie sa vorbesti mai putin ca cel care-ti pune intrebarile. Trebuie sa il lasi sa puna intrebarile. Angajatorii nu agreeaza gurile sparte sau oamenii care nu te lasa sa-ti duci ideea pana la capat. Ai rabdare sa termine intrebarile si raspunde scurt si la obiect. Daca observi ca e loc si de ceva discutii amicale incearca sa legi un dialog totusi…
  4. Sa nu-ti sune telefonul, sa nu mesteci guma, sa nu fii agitat. Fii intotdeauna cu ochii pe persoana cu care discuti, contactul vizual este foarte important.
  5. Nu te grabi sa intrebi despre beneficii. Lasa la urma salariul si masina de serviciu, e posibil sa ti se spuna de catre angajator fara ca tu sa deschizi subiectul.
  6. Nu intarzia la interviu. Punctualitatea este foarte importanta. Sa fii la usa cu 15 minute mai devreme indiferent de ora la care se desfasoara. Daca nu ai mijloc de transport, mergi pe jos si pleci de acasa cu mult inainte. Nu te baza pe schimbul de autobuze niciodata cand ai un interviu important.
  7. Cel mai important, inainte de interviu cu o zi macar, documenteaza-te despre firma pentru care ar exista posibilitatea sa lucrezi. 80% dintre cei care se duc la interviu habar nu au cu ce se ocupa firma pentru care au aplicat. Majoritatea aplica online si uita sa se mai documenteze dupa…

Acestea sunt cele mai utile 7 sfaturi care va pot asigura un interviu reusit. Jobul in sine, depinde numai de voi daca il veti primi, de starea de spirit pe care o afisati in acel moment.

Leave a Reply