Responsabilitatea unui animal de companie

Nu stiu cum sunt altii, insa eu unul nu imi iau angajamente pe care nu le pot respecta. Un animal de companie, fie ca ne referim la un caine sau la o pisica, implica o responsabilitate destul de mare. Un animal de companie pe langa afectiune si ore bune de joaca, are nevoie si de tratamente medicale, de “revizii” pe la veterinar si asa mai departe. Toate acestea necesita timp din partea stapanului dar mai ales bani.

Se spune ca daca ai o pasiune, banii chiar nu mai conteaza si tin sa cred ca asa este. Daca iti plac cateii de exemplu, nu te vei uita la banii cheltuiti cu intretinerea lui, indiferent cat costa. Aveti aici niste tarife ale unei clinici veterinare ca sa va faceti o parere despre cat de mult costa un animal de companie in timp. Nu sunt sume chiar mari, insa trebuie sa tineti cont de ele.

Dupa cum spuneam mai sus, eu nu pot deocamdata sa imi iau in angajament. Nu prea stau acasa si atunci cand vin, sunt prea obosit sa mai am energie si pentru un caine. Cainele trebuie scos la plimbare de vreo 3 ori pe zi, are nevoie de companie si asa ma departe. Cateii sunt animale foarte afectuoase.

Cand eram mic, am avut vreo doi catei si pot spune ca sunt capabili sa duca un zambet pana si pe cele mai triste fete. Nimic nu se compara cu un animal jucaus prin casa. Bineinteles ca nu am putut sa ii tin deoarece stateam la bloc. Cand cresteau ii duceam la matusa mea, ce statea la casa. In apartament, cateii sunt chinuiti mai ales daca sunt si genul de cantaresc la maturitate peste 40 de kg.

Am avut si vreo 3 pisici. Cu pisicile e mult mai simplu, nu au nevoie de atat de multa atentie, nu trebuie scoase afara la plimbare. Poate de-asta mi-au si placut, ca sunt lenese si nu trebuie sa faci un efort prea mare sa le intretii. Pisicile sunt animale curate care au la randul lor nevoie de “revizii”. Tin minte ca ai mei se duceau cu ele din 3 in 3 luni la control la veterinar, si atunci era unul singur in tot orasul. Astazi, cu atata internet si tehnologie, gasesti un veterinar la fiecare colt de strada daca iti dai silinta. Mobile-vet.ro este unul dintre cele mai bune clinici veterinare al caror prag le-am calcat si vi-o pot recomanda cu toata caldura.

 

Leave a Reply