Noroc cu o firma de vidanjare din Bucuresti

Marti am fost in vizita la Luci, un fost coleg de-al meu de liceu… Nu ne mai vazuseram de ani buni si ne-am intalnit din intamplare pe strada in Bucuresti… Mica lumea, nu? Din vorba in vorba ne-am retras din aglomeratie catre casa lui, statea la 5 minute de mers pe jos si cum eram destul de obosit, am acceptat invitatia la o bere. Am discutat si am discutat si dupa ce am discutat am mai discutat o data. Se facuse seara si era momentul sa plec. Ei bine, aici apare surpriza…

Cand sa ies in curte, un miros oribil m-a izbit si mult apa murdara de jur imprejur, inundase toata curtea. Ne-am dat seama instant ce se intamplase: se infundase calanizarea… Ce-i de facut? La ora 8 seara cine naiba iti mai vine la desfundat de tevi? Am pus mana pe telefon si am mers in casa la calculator sa cutam o firma de vidanjare Bucuresti. Am gasit totusi o firma dispusa sa vina sa rezolve problema chiar daca era ora 8 seara, chiar daca era vineri. Asta mi-a placut intotdeauna la oameni: profesionalismul.

Romanii sunt obisnuiti sa renunte la munca daca e nevoie de ceva interventie la ora ciudata, sunt obisnuiti sa intarzie la munca, sa vrea liber de toate sarbatorile legale si ilegale, de cruce neagram de cruce rosie… Romanii vor sa munceasca cat mai putin dar sa primeasca salarii foarte mari si eu unul nu-s de acord cu asa ceva. De-asta zic, mereu am apreciat oamenii muncitori si afaceristii care stiu sa-si atraga clientii.

Curtea a fost curatata si conductele desfundate. Ce cauzase problema? Un sul de hartie igienica doborat in closet de una dintre pisici. I-am zis eu lui Luci, asa patesti frate daca te carcomesti cand faci canalizarea… Daca punea si el niste tevi mai de doamne-ajuta, mai groase, nu s-ar fi intamplat asa ceva dar in fine… Discutam din nou despre romani si nu are rost. Ne construim case fara sa ne gandim la perspectiva. E nevoie de planuri de viitor atunci cand demarezi lucrarile pentru constructia unei case.

Stau totusi si ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu am fi gasit o firma de vidanjare Bucuresti care sa vina la interventie… Ce am fi facut? Probabil eu as fi plecat in treaba mea la Severin si Luci s-ar fi mutat la prieteni sau rude pana la solutionarea problemei. Chiar nu se putea locui acolo din cauza mirosului si nu vreau sa ma gandesc ce scandal ar fi iesit cu vecinii in cazul in care problema si-ar fi gasit solutionare abia luni, adica peste vreo 3 zile… Casele erau destul de apropiate acolo una de cealalta… Probabil vecinii i-ar fi dat foc pentru a “supravietui” cele doua zile si cam atat…

Mai in gluma, mai in serios, aveti grija cand construiti canalizarea casei, aveti grija cu materialel folosite si nu va zgarciti, nu faceti compromisuri… Altfel, veti fi pusi in situatia de a interveni cand va e lumea mai draga.

Leave a Reply