Fentat la kilometru

De vreo luna de zile ma confrunt cu o problema destul de obositoare si enervanta. Acul vitezometrului are perioade cand merge, cand nu merge iar in timpul cat nu merge nu se inregistreaza nici kilometrii la bord. Prima data am observat problema cand am vazut ca se aprinde becul rosu la motorina desi aveam doar 40 de km de cand alimentasem… Eu daca bantui precum oaia capiata prin oras toata ziua, habar nu am avut ce e defect, asa ca am inceput sa caut sa vad daca nu cumva pierde motorina pe undeva. Stiam de acul kilometrajului ca nu merge uneori, insa nu observasem si faptul ca nu aduna kilometri.

Dupa vreo saptamana am observat si problema cu kilometri. Am rasuflat usurat ca nu am pierdere, insa un meserias mi-a zis ca ar fi vorba despre ceva senzor de pe volanta, care e bagat nustiu pe unde pe sub motor si ca e greu de ajuns la el si ca e mult de munca. Probabil senzorul e cu atat mai greu de dat jos cu cat chef de munca are meseriasul cu pricina… E ca la zugravi, cand intra la tine in casa pentru prima data sa vaza lucrarea si incep cu “aaa, pai aici e muuult de munca tata”… ramane sa vina la munca a doua zi la prima ora si nu-i mai vezi niciodata…

Asa si cu mecanicii, care nu are chef de munca mereu o sa zica chestii de genul. Problema e destul de obositore pentru ca daca circuli in oras, te fentezi destul de simplu din pricina distantelor imposibil de apreciat. Cu alte cuvinte, ramai fara combustibil cand iti e lumea mai draga.. O sa incerc saptamana asta sa rezolv problema intr-un fel sau altul, caci e greu de folosit masina in aceste conditii.

Leave a Reply