Nu inteleg taximetristii

Nu inteleg cum pot taximetristii sa lucreze in Severin atata timp cat exista curse de sub 3 lei. Da, exista oameni bolnavi la cap dar si de lene care prefera sa cheme taxiul pentru doua colturi in loc sa se duca pe jos. Probabil le e teama sa nu ramana fara cele 150 de kile pe care le au inmagazinate sub forma de sunca. Taximetristul se duce la comanda, nu are de unde sa stie unde vrea sa mearga clientul iar din aceasta cauza, multe sunt datile in caren acestia se trezesc cu curse de 2,85 lei, uneori si mai putin. Cred ca am vazut o data la cineva o cursa de 2.20 lei in situatia in care la pornire ceasul ia 1.88 din start. Cred ca abia a apucat sa se invarta roata 300m si aia a fost cursa.

Ii compatimesc pentru ca eu nu pot intelege cata rabdare trebuie sa ai si cata calmitate ca sa poti lucra in acest mod cu acest tip de oameni. Sa stai de cate 8 sau cate 12 ore pe zi sa aduni cate 3 lei … La un moment dat iti iesi din pepeni. Cel mai mult te enerveaza nesimtirea oamenilor. Nu exclud posibilitatea ca cineva sa ia din graba un taxi pentru 500m, insa atunci trebuie sa fii om si sa lasi macar 5 lei, nu 3 ca la milog. Cati ati auzit sa faca chestia asta? Nu pre amulti… Oamenii se uita sa lase cat mai putin, nu sa dea extra. Trebuie sa fim oameni inainte de orice, sa ne gandim daca actiunile noastre se materializeaza in fapte bune si fapte rele.

Poate in viitorul apropiat se va da o lege care sa fereasca taximetristul de nesimtit, de cursele de 3 lei si 14 bani sau mai rau, chiar sub 3 lei.

Leave a Reply