Home Gandurile mele De la caseta la CD

De la caseta la CD

77
3

Sunt curios daca copiii de 10 ani de astazi stiu ce este aceea o caseta audio, sau una video… Anii 90 erau nelipsiti de acest format de inregistrare, era tehnologia de atunci. Apoi, incet incet, au inceput sa isi faca loc CD-urile. Prmul CD cred ca l-am vazut eu abia prin anii 2000, inceputurile anilor 2000 cand ma imprietenisem cu un amic ce avea calculator acasa. Tatal lui era inginer si avea nevoie de asa ceva… Bineinteles ca la vremea respectiva nici nu se punea problema de altceva inafara de Windows 98.

Ascultam muzica la casete audio de dimineata pana seara, aveam acele walkman-uri cu baterii, aveam combinele muzicale. Astazi, nu prea mai vezi nici macar de vanzare combine muzicale caci sunt un standard depasit. Casetele audio la fel, cine le mai cumpara? De unde le mai cumpara? Inainte, cand nu exista internet, erau chioscuri in piete de unde cumparai casete audio pirat sau originale. Cele originale aveau un pret, cele inregistrate alt pret.

Daca aveai acasa o combina muzicala puteau sa iti inregistrezi singur casetele, tot ce trebuia sa fac era sa faci rost de una originala sau sa dai drumu la radio, puteai sa tragi si de pe radio. Nu stiu, dar parca altfel simteai muzica in acei ani, parca alt sentiment iti dadea. Apoi, a urmat CD-ul (compact – discul). Combinele muzicale s-au adaptat, cele mai performante aveau deja magazine de cd-uri. Puteai sa pui pana la 10 cd-uri in combina si sa le schimbi din cateva butoane fara sa le mai scoti.

Astazi, toata lumea are sisteme audio, nici pomeneala de combine sau alte aiureli. Se merge foarte mult pe mp3 desi e cam depasit, pe internet. Internetul schimba deja modul in care obisnuim sa ascultam muzica atat prin Youtube, cat si prin modul de accesare al mediului de stocare.

Previous articleLegea celor 20
Next articleCe faci cand ai nevoie de un sistem de irigat?
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

3 COMMENTS

  1. Fii sigur ca multi nu vor sti ce e aia caseta, sau discheta. Chiar zilele trecute intrebam un verisor mai mic, daca a prins dischetele, raspunsul fiind negativ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here