Covorul de nemunca

In fiecare seara cand ajung de la serviciu, in fata scarii zace nemunca si nesimtirea. Un covor de coji de seminte, pungi goale de seminte aruncate pe fie unde, sticle goale de suc si bere lasate goale pur si simplu pe trepte. Atata nesimtire cata incape in tinerii prost crescuti din Romania nu am vazut nicaieri. Pai daca te duci in Germania si faci asa ceva cred ca iei si puscarie. In fine, parintii sunt de vina. La ce sa te astepti de la niste parinti care asculta manele si nu au mai mult de 8 clase? Evident, si copiii lor or sa fie la fel de nesimtiti ca si ei. Daca exista o femeie de serviciu asta inseamna ca 10 porci pot sa faca dezastru in jur, nu?

Nu stiu cum sunteti voi, insa mie nu imi plac nesimtitii. De-asta am incercat sa stau cat mai departe de casa si de cartierul in care locuiesc. Atat de multi nesimtiti pe metrul patrat ca aici nu am vazut nicaieri. O sa fac poze intr-o seara sa vedeti si voi despre ce e vorba. Pai femeia de serviciu cred ca duce 2 galeti de coji de seminte in fiecare dimineata si un sac de bidoane goale, pungi si toate cele. Probabil cand o sa cheme cineva politia sa futa niste amenzi or sa se mai potoleasca. Banca bineinteles ca a fost rupta de ceva handralai fara minte in cap.

Ma uit asa la cei care se strang la banca. Sunt sigur ca nici macar unul dintre ei nu a fost in stare sa ia bacul. Acum, e greu cu munca. Nu se duc ei sa isi rupa ccoasa pe 7 milioane, asa ca prefera sa stea acasa pe banii parintilor si sa fumeze, sa manance seminte si cam atat… Totul porneste de la educatie.

Leave a Reply