Cata economie aduc becurile cu led?

Saptamana trecuta am schimbat toate becurile in casa. Aveam becuri normale, de 100w si am decis sa le inlocuiesc cu unele cu led. Am fost “vrajit” de un prieten care mi-a zis ca fac economie si ca draci de-amiaza… Ei bine, am comandat si eu de pe net vreo 6 becuri, cam atatea am in toata casa si am facut rocada. Azi s-a facut fix o saptamana de cand le-am montat si e vremea calculelor. Eu sunt mai chichiricios si iau indexul la contor in fiecare saptamana, de cand ceva vecini obisnuiau sa mai fure curent din panoul din scara blocului. Sa vad si eu din timp daca cineva face ceva magarie acolo si stiu foarte bine cat consum intr-o saptamana. De-asta mi-a fost si usor sa fac diferenta intre consumul pe becuri.

Ei bine, iata rezultatele: am constata o economie de vreo 7 kw in situatia in care este o persoana permanent in incinta, persoana preocupata de economie care stinge mereu becurile pe unde se duce… Sau ma rog, asa se lauda ca face. 7 kw pe saptamana inseamna undeva la 25 de kw pe luna si mie unul mi se pare destul de ok. Pai daca fac un calcul, sunt aproape 20 lei economisiti numai din 5 becuri. La o gospodarie mai mare cu siguranta or sa fie alte cifre.

Daca vrei si tu sa incerci sa faci economie, gasesti bec led doar aici. Adica de calitate, caci asa, poti sa cumperi din oras toate prostiile. Daca exista vreo ocazie pentru un comerciant din oras sa te traga in piept cu ceva produse chinezesti, cu siguranta o va face fara sa steie prea mult pe ganduri. De-asta va zic, cumparati mai bine de pe net de la magazine de specialitate. O sa constatati cu stupoare faptul ca platesti cam aceiasi bani doar ca te alegi cu produse de calitate. Nu cred ca va doriti niste becuri care se ard dupa o saptamana, nu? Cautati intotdeauna calitatea, nu pretul si nu comoditatea. E simplu sa intrii in hipermarket si sa cumperi niste becuri, insa nu cred ca veti reusi sa va bucurati de ele prea mult.

Leave a Reply