Merita sa arati ca stii mai mult de cat ti se cere?

Intrebarea se adreseaza celor care lucreaza pentru patroni romani, unde, cel putin din cate am constatat eu, niciodata nu merita sa arati ca stii mai mult de cat ti se cere. Automat vei deveni un burete de stors, gratis, pentru niste puhavi care nu se mai satura de bani. Asa am patit pe unde m-am dus… Desi nu am avut nici o treaba cu calculatoarele in domeniile in caream lucrat in viata reala, cand patronii au aflat ca ma pricep si la calculatoare au inceput sa imi deie atributii care nu aveau cum sa se incadreze vreodata in fisa postului jobului pe care il faceam.

Cand un patron care te trateaza precum un sclav te intreaba daca te pricepi la cutare lucru, e musai sa il iei pe NU in brate. Trebuie sa zici ca nu stii, ca nu te pricepi si ai scapat de toti labarii obisnuiti sa isi rezolve problemele gratis. Cum bine zicea un vechi prieten de-al meu: “intrebarile sunt gratis, raspunsurile costa bani”. Asa s-au obisnuit unii, sa isi rezolve treburile folosindu-se de angajati, nu platind corespunzator.

As vrea sa vad si eu o mica schimbare in aceasta mentalitate demna de epoca sclavagista. As vrea sa vad si eu patronul care plateste angajatului exact cat merita. M-am saturat de patroni care cauta sa te faca cu orice pret la ore sau la bani, salariu. Din pacate, asa sunt majoritatea si jur ca eu unul prefer sa lucrez singur de cat sa am un angajat care ma vorbeste de rau, un angajat de care sa imi bat joc. As fii cel mai fericit daca as reusi sa am o afacere prin intermediul careia platesc oamenii astfel incat sa fie multumiti. As prefera sa fac eu mai putin si sa le dau lor mai mult, dar sa ii vad ca vin la serviciu cu drag.

Leave a Reply