Au aventaje aceste case la rosu?

Se merita sa cumperi o casa la rosu?

In primul rand, sa stabilim ce inseamna o casa la rosu. O casa la rosu inseamna o casa construita din fundatie, peretii, acoperisul si cam atat, fara finisaje si chestii de finalitate. Cei mai multi oameni se tem de construcita de rezistenta, insa atunci cand cumperi o casa la rosu pentru care primesti garantia de executie, se schimba lucrurile.

Romanii au boala cu constructia casei, asta e clar. Toata lumea trebuie sa isi construiasca o casa, e manie. Ma uitam in campul din spatele statiei GPL la care lucrez si fac o comparatie cu casele din urma cu 2 ani. S-au inmultit constructiile atat de mult, incat nu mai e nici o palma de teren libera acolo. Tot pamantul a fost cumparat.

Daca as avea posibilitatea in Severin sa gasesc o firma de constructii serioasa care sa furnizeze case la rosu, cu siguranta m-as inscrie si eu la un asemenea proiect. Toti vrem sa construim cat mai ieftin, iar din aceasta cauza, lucram cu mana de lucru slab calificata. E bine ca atunci cand vine vorba de rezistenta, sa cumparam constructia gata ridicata. Nu as avea curaj sa dau unui meserias sa-mi construiasca o casa atunci cand vad ca nu e in stare sa faca un gard calumea.

Asadar, care sunt avantajele unei case la rosu?

  • Pretul de constructie destul de mic. Trebuia sa incep cu aceasta pentru ca pretul conteaza cel mai mult in Romania. Finisajele exterioare si cele interioare sunt cele care costa cei mai multi bani, nu caramida.
  • Ai siguranta ca acea constructie nu o sa pice pe tine cu prima ocazie. Cand lucrezi cu o firma autorizata primesti garantie la lucrare. Cand lucrezi cu niste meseriasi platiti la negru, clar nu ai nici o siguranta.
  • Una e sa lucrezi cu niste meseriasi care se misca precum ochii mortului si alta e sa lucrezi cu o firma ce aduce 20 de oameni pe santier. Cunosc persoane care se chinuie sa termine casa de 4 ani din pricina faptului ca meseriaisii lucreaza foarte incet.

Acestea ar fi avantajele unei constructii la rosu. Eu vad aceasta casa la rosu precum un lego pe care il continui cum vrei tu odata ce ai siguranta ca cei care au lucrat la el inaintea ta au facut treaba buna. E foarte important sa ai siguranta atunci cand iti construiesti casa, nu e de gluma cu chestiile astea.

Sunt sigur ca or sa inceapa si prin Severin sa prinda forma aceste tipuri de constructii, caci e doar o notiune de timp pana se vor destepta oamenii. In aceasta parte a Olteniei, toate se intampal destul de lent, inclusiv informatia ajunge mai tarziu la oameni insa e speranta ca peste cativa ani o sa ajungem si noi la nivelul Bucurestiului.

Leave a Reply