Sa dam bani la stat?

Ma gandeam zilele acestea sa angajez pe cineva drept content writer cu acte in regula, pe firma mea. Am stat oleaca si m-am gandit… Am cautat pe net un calculator de salariu si am inceput sa trec in el diverse sume. Pentru un salariu de 724 lei net, bani in mana, as plati 1200 de lei total, brut. Cu alte cuvinte: 700 de lei angajatul si 500 de lei statul.

Ma fratilor, va jur ca o sa lucrez la negru toata viata mea daca se pune problema in felul urmator. Cum sa dau la stat aproape inca un salariu? Ce face statul pentru mine ca sa ii dau 500 de lei pe luna? E taxa de fraie doar pentru ca mi-am permis sa angajez un om? E strigator la cer… Ne mai miram ca avem rata somajului cat roata carului si ca munca la negru a explodat in ultimii ani. Pai de ce ar plati cineva 500 de lei la stat atata timp cat sosele nu avem, benzina e cea mai scumpa din UE din pricina accizei, daca ma duc la spital sunt nevoit sa imi cumpar si aspirina, seringa sau perfuzia. Unde sunt banii pe care ii dam la stat sub diferite forme?

Sa nu fie cu suparare, insa in aceste conditii nu o sa angajez niciodata pe nimeni. Daca o sa prind vreo “promotie” din partea statului prin care sunt scutit de ceva cheltuieli, poate o sa ma gandesc sa intru in legalitate cu angajatii… Pana atunci prefer sa dau banii fara contract de munca si fara sa platesc un salariu si statului roman, stat care nu a facut NICIODATA ceva pentru mine, cetatean contribuabil.

Leave a Reply