Curatenia vine din bun simt, nu din amplasare de cosuri de gunoi

Am observat tot mai multe cosuri de gunoi amplasate prin oras si tot mai multa mizerie pe strada. Nu stiu, cred ca e ceva concurs “cum sa punem gunoiul pe langa cos”. De multe ori am avut impresia ca cineva vine noaptea si intentinat goleste cosurile de gunoi in strada pentru a face rau. Admirabila initiativa primariei, insa se pare ca nu lipsa cosurilor de gunoi era de vina, cu mentalitatea si cimportamentul severinenilor.

Cand eram la gradinita, am invatat ca nu este frumos sa arunc gunoiul pe strada si de atunci am ramas adeptul curateniei si a bunului simt. Parintii la fel, m-au educat fara bataie si se pare ca am priceput si de vorba buna. Copiii din ziua de azi nu mai stiu nici de bataie nici de vorba buna. E strigator la cer sa vezi cosul gol si munti de gunoaie pe strada dintr-o parte in cealalta. E vorba de oameni aici si de nesimtire. Atata timp cat tara o sa puta a nesimtire, o sa puta si a gunoi si invers.

Cum putem sa avem niste strazi curate?

Cred ca jandarmeria si politia locala ar trebui sa fie putin mai activa. Sa mai patruleze din cand in cand pe strazi desi stim ca nu prea au efctive. Niste amenzi usturatoare pentru cei care arunca gunoiul in alta parte inafara de cos ar trebui impuse, alta masura nu cred ca exista. Romanii nu isi mai revin din nesimite de cat obligati de lege. Am spus de multe ori faptul ca Romania nu poate fii condusa de cat prin frica si comunism, si se pare ca am avut dreptate. Comunimsul este un sistem nenorocit care ar trebui aplicat asa , selectiv, nenorocitilor si nesimtitilor. Vise, nu?

Leave a Reply