Avem cea mai capricioasa vreme

Nu am pomenit vreme asa capricioasa de cand sunt. Ne apropiem cu pasi rapizi de iunie, prima luna de vara si la ora 5 cand plec eu spre serviciu nu sunt mai mult de 14 grade. Am inceput sa avem cateva zile cu temperaturi ce se apropie de 31 de grade la umbra, insa au trecut repede si au venit destul de dificil. Suntem departe de vara, foarte departe si din pacate nu tine de noi…

Capriciile vremii sunt rezultatul poluarii si a nepasarii. Nu ne pasa ca distrugem o intreaga planeta cu industria in continua dezvoltare. Nu ne pasa ca ozonul se duce din ce in ce mai mult pe zi ce trece iar noi taiem padurile intr-un ritm infernal. Nu ne pasa de nimeni si de nimic atata timp cat prosperam.

Suntem niste egoisti, ne gandim doar la bunastarea noastra de moment si atat. Ar trebui sa ne gandim si la copiii nostri, la faptul ca distrugem o intreaga planeta pe care urmasii nostri vor fi nevoiti sa o indrepte cu chin si dificultate. E foarte dificil de rectificat, asa ca ar trebui sa ne axam pe prevenire.

Asteptam iunie sa vedem daca intr-adevar vine vara in adevarul sens al cuvantului. Anul trecut am avut vara doar o saptamana, in rest numai ploi si vreme urata. Poate de data asta reusim sa mergem putin pe la plaja si o sa ne bucuram de anotimp. Asteptam canicula de 40+ grade, asteptam ploile de vara cu multi litri pe metrul patrat care sa racoreasca atmosfera.

Sa speram ca vom scapa de aceste capricii si fenomene ciudate care ne dau tarcoale in ultimii ani, sa speram ca si oamenii au inteles ca trebuie sa schimbe modul de viata intr-unul cat mai ecologic daca au vreo pretentie de la aceasta planeta pe termen lung.

Leave a Reply