Coada la inregistrarea jurnalului pentru bani personali

De cand s-a dat liber la ineptia cu bacsisul inregistrat, pe la ANAF se fac cozi zilnice la registratura. Ieri am avut nevoie sa inregistrez niste registre la registratura Finantelor Publice, si, ce sa vezi? Cred ca erau cel putin 20 de persoane la coada. Initial, nu am stiut din ce cauza sunt atatia oameni, insa ma uit atent sa vad ce documente au in mana fiecare. Toti aveau, sau aproape toti, registru de inventar al banilor personali, sau ceva de genul. Nu cred ca este deuminrea corecta, insa denumirea este una asemanatoare. Oricum stim cu totii despre ce este vorba, nu avem nevoie de exactitate.

Practic, s-a dat o lege care sa clarifice destul de mult amestecarea banilor personali cu incasarile si cu bacsisul. Statul vrea sa impoziteze bacsisul si pace, nu-i chip sa scapi. Astfel, prin intermediul acestui registru – jurnal – sau ce pizda ma-sii o fii, agentii ANAF-ului pot sa vada cu exactitate cati bani ai la tine cand intrii la munca, cat bacsis ai in incasari si daca acesta este inregistrat in casa de marcat. O asemenea lege exista si in alte tari, precum Italia daca nu ma insel, cand la restaurant primesti si un bon pentru bacsisul lasat chelnerului. Daca gresesc cumva tara, ma scuzati, insa asa tin minte ca imi povestise cineva.

Cert este ca am stat ieri 30 de minute la coada sa imi inregistrez ceva registre de inventar. Probabil ca birocratia stufoasa in sine va deveni o povara si mai mare odata cu inmultirea controalelor ANAF. Multi comercianti nu inregistreaza la jurnale sau registre tocmai din pricina faptului ca e pe baza de stat la coada, deci presimt ca in zilele ce urmeaza se vor inaspri crunt cozile.

Leave a Reply