Cu mustata?

Ma uitam la un meci de fotbal dintre Romania si Israel parca, sa tot fie anii 80… Ma uitam la jucatorii romani si tot aveau mustata. Era ceva foarte la moda in acea vreme si ma gandeam de ce oare nu se mai poarta si in ziua de azi? Ei bine, moda ar trebui sa fie circulara, nu? Si repetitiva cu accente noi de fiecare data cand revine… Unde e mustata de alta data?

In ziua de azi cand vezi pe cineva tanar cu o asemenea mustata, imediat ii atribui calitatea de tigan, ori caldarar. Pur si simplu a fost scoasa din uz… Nimeni nu o mai agreeaza si nimeni nu o mai doreste. E dificil de intretinut si femeilor nu le plac aceste trasaturi masculine prea bine definite. E drept, as putea spune ca exista femei adepte ale mustatei proprii, insa in spirit de gluma, o sa discutam despre ele alta data.

Am avut tendinta sa imi las mustata doar asa, sa vad cum arat in fata oglinzii… E foarte ciudat… Nu cred ca as putea sa imi las barba si mustata. Nu mai pomenesc de mancarimi si mai ales de modul in care oamenii se uita la tine pe strada. Priveam modul in care calugarii veniti la oras erau tratati, cu barbile lor lungi si stufoase si cu mustatile ce de multe ori se uneau cu barba. O intreaga societate cladita pe baza de prejudecati si de rautate nu poate sa stea indiferenta atunci cand vede o mustata. Mustaciosii or sa fie mereu tratati drept niste ciudati doar pentru simplul fapt ca au personalitate, aici se rezuma totul. La personalitate. Cei care poarta mustata gandesc altfel fata de o societate bazata pe o mentalitate de turma destul de paguboasa.

Leave a Reply