Home Gandurile mele Google modifica algoritmul pentru lumea mobile

Google modifica algoritmul pentru lumea mobile

36
1

Adevarul este ca in ultima vreme, folosim din ce in ce mai des si mai mult smartphone-ul pentru a naviga pe internet. Daca in urma cu 10 ani, Google nu avea de ce sa-si faca atatea griji in privinta unor rezultate in motorul de cautare satisfacatoare, in ziua de azi lucrurile stau cu totul altfel. E nevoie de putina ordine si de un algoritm care sa ofere niste rezultate cat mai aproape de nevoile utilizatorului.

Astfel, cei care nu folosesc teme responsive sau mobile friendly pentru site-uri, vor fi defavorizati in cautarile mobile, iar cei care detin site-uri ce-si pot modifica aspectul in functie de dimensiunea dispozitivului de pe care este accesat se vor bucura de pozitii mult mai bune in Google.

Dupa cum spuneam, era de asteptat sa se intample asa ceva, internetul sufera o expansiune tot mai acerba in ultimii ani, iar singura modalitate de a tine piept asaltului de utilizatori veniti din diferite surse este aceea de a stabili niste reguli cat mai clare, orientate catre un rezultat final cat mai corect.

Utilizatorul, persoana care cauta in Google, trebuie sa primeasca niste rezultate relevante, concise dar ina celasi timp sa aiba un minim de detalii asupra site-ului pe care urmeaza sa il acceseze. Din aceasta cauza, Google anunta faptul ca va retrage URL-ul din rezultatele cautarilor mobile si se vor folosi ceva breadcrumbs.

Lumea mobile incepe sa devina din ce in ce mai activa si am observat de multa vreme faptul ca traficul pe unele site-uri pe care le detin apartine peste 51% smartphone-urilor. 51% din trafic sa vina de pe telefoanele mobile mi se pare mai mult de cat real intr-o lume in care suntem mereu pe fuga si avem poate prea putin timp la dispozitie sa mai stam in fata calculatorului in cautare de solutii, raspunsuri, cumparaturi. Din acest motiv, avem nevoie de o lume mobile friendly.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here