Pazea, vine sfarsitul lumii!

Romani de pretutindeni, este unica voastra sansa de a pune mana pe ceva alimente inainte de venirea Apocalipsei… Mergeti la hipermarketuri si prin piete si calcati-va in picioare pentru ultima bucata de carnat, ultimul kilogram de carne de miel si ultimul carton de oua pe care le veti intalni. Repet, este unica voastra sansa pentru a va asigura supravietuirea!

In stil ironic si plin de haz, cu alte cuvinte, incepe nebunia tipica sarbatorilor prin magazine. Oamenii incep sa isi rupa hainele de pe ei pentru a avea o masa bogata de sarbatori. Nu inteleg ce au pazit pana acum de nu au reusit sa se aprovizioneze, insa atunci cand te duci la hipermarketuri observi mii de oameni inauntru, observi cosurile umplute cu varf si cozile interminabile de la casele de marcat.

Ce fac oare oamenii cu atata mancare? Asta e o intrebare la care ei nu am raspuns. Practic, i-as fi inteles daca sarbatorile ramaneau neschimbate fata de cele din urma cu 15 – 20 de ani, cand oamenii aveau liber de la munca 4 zile in loc de 3 cat tine Pastele si puteau sa plece linistiti la tara, la parinti, la prieteni sau unde dorea fiecare. Insa, astazi in cea dea doua zi de sarbatoare, fie ca discutam de Craciun sau Paste, nimeni nu mai are liber. Am vrut capitalism in 89 si am primit cu varf si indesat. Asa e cand lucrezi la patron, nu ai nici timp nici bani… Acesta este pretul libertatii.

Revenind la problema cu tonele de mancare cumparate in aceasta perioada, studiile atesta faptul ca 75% din acestea ajung la gunoi fara ca nimeni sa nu le consume. Asta inseamna risipa in cazul in care nu stiati. Masa bogata de sarbatori incepe sa capete putina aura de fala tiganeasca, sa aratam ca avem si avem multe cu alte cuvinte… Paste Fericit!

One Response

  1. Robi April 11, 2015

Leave a Reply