Home Gandurile mele Masina timpului

Masina timpului

47
0

Daca as avea posibilitatea sa ma urc intr-o masina a timpului, nu cred ca as face-o. Sa fie acea masina a timpului care sa iti permita sa te intorci in trecut si sa iti repari greselile. Mereu ma gandeam daca ar exista cu adevarat aceasta masinarie, cum ar fi sa te intorci in timp dar cu amintirile din prezent intacte? Ai deveni un fel de Nostradamus si ai stii dinainte ce se va petrece cu viata ta si cu vietile celor din jur.

N-as vrea sa ma intorc in timp chiar daca as avea multe greseli de indreptat. Pana la urma, doar nu sunt Cristos cel fara de pacat, nu? Cu totii gresim si trebuie sa suportam consceintele. Asa s-a cladit societatea de-a lungul celor peste 2000 de ani de existenta, pe principiul fapta – pedeapsa – invatatura.

Greselile vreau sa le indrept, nu sa le evit. Asa ca nu am nevoie de masina timpului. Cred ca daca ar exista, ar fi o masina folosita doar de lasi, de niste oameni care nu sunt in stare sa ia viata in piept, nu sunt in stare sa isi asume o vina sau o responsabilitate. Ar fi folosita doar de niste oameni egoisti care ar vrea sa modifice trecutul astfel incat sa le fie bine in prezent.

Sunt impacat cu mine, stiu cine sunt si ce am gresit. Sunt un om ca toti oamenii si ma supun acelorasi legi carora se supune intreaga societate. Nu vreau sa fiu aparte, nu vreau sa fiu mai cu mot. Am gresit destul de mult, insa, constient, stiu ce sa fac pentru a indrepta situatia. Ma doare in pula daca altii gandesc diferit si daca altii aleg sa fie niste jeguri o data, de doua ori, pentru tot restul vietii, sa le fie de bine… Am incetat de mult sa mai gandesc in functie de cei din jur si cred ca mi-e oleaca mai bine. Fara regrete si fara greseli neasumate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here