4 Motive sa incerci un City Break

De cand am scapat de Ceausescu, unii dintre noi am ramas cu restante la calatorit. Stim cu totii nebunia din timpul comumismului cu calatoritul. Nu prea aveai voie sa iesi din tara, unul dintre drepturile elementare ale omului calcat in picioare fara nici cea mai mica jena. Ei bine, la 25 de ani de la disparitia comunismului nu ne mai opreste nimeni sa calatorim. Astazi suntem capabili sa ne suim in masina, in tren sau in avion si in mai putin de 24 de ore sa fim in orice oras al lumii. Este una dintre cele mai mari castiguri aduse de democratia asta inteleasa de fiecare cum a vrut.

Ca sa incepem cu inceputul, trebuie sa intelegem ce inseamna un “city break”. Simplu: 3 zile, cazare si transport incluse. Putem da exemplu in felul urmator: vine weekendul, pleci vineri in Austria si te intorci duminica seara. Vine weekendul urmator, la fel: pleci vineri in Spania si te intorci duminica seara.

Asadar, ce motive ai sa incerci un City Break?

  1. Intr-un an de zile, poti sa vezi toate orasele cheie din punct de vedere turistic din Europa si din lume. Bani sa ai, si weekenduri libere, ca de restul se ocupa agentiile precum cocktailholidays.ro.
  2. Te bucuri de viata in adevaratul sens al cuvantului. Omul nu este o fiinta sedentara. Nu ii place sa stea acolo unde-i asezat. Viata este scurta si trebuie sa vedem cum traiesc si altii, ca de Romania suntem cred ca satui. Nu cred ca exista o metoda mai placuta de a te bucura de viata mai frumoasa decat calatoriile.
  3. Preturile destul de mici sunt in avantajul nostru. Pentu 2-300 de euro avem parte de o minivacanta cu all inclusive, transport, cazare si masa. Evident ca nu cred ca va sta nimeni sa manance in cele 3 zile, insa este si acesta un mic avantaj.
  4. Transportul cu avionul. Atunci cand ai la dispozitie doar 3 zile pentru a vizita o tara, este elementar sa ajungi acolo cat mai devreme si sa pleci de acolo cat mai tarziu. Cu avionul, in cateva ore esti in orice colt al Europei, si daca stai sa te gandesti ca un city break costa 2-300 de euro din care biletul de avion peste 100, atunci nu ai cum sa nu iti doresti sa calatoresti in acest mod.

Daca nu esti adeptul calatoriilor “pe fuga”, poti sa incerci un early booking pentru o vacanta in toata regula, de 5 sau chiar 7 nopti intr-una dintre cele mai exotice locatii din lume. Oferte incep sa apara inca de pe acum, cand sezonul e departe de a fi inceput.

Ramane la aprecierea voastra modul in care preferati sa calatoriti: scurt sau pe durata indelungata. Important este sa realizati faptul ca viata este scurta si ca merita sa ne bucuram de ea calatorind cat mai mult.

Leave a Reply