Idei de cadouri pentru Paste

Avem si noi o traditie care spune ca in fiecare an de Paste, un iepuras soseste si ne aduce ceva in dar. E o traditie frumoasa care are rolul de a uni oamenii. Stiu ca nu trebuie sa existe o zi anume in calendar pentru a arata celui de langa tine aprecierea, nici eu nu cred in prosteli de genul “sa fim mai buni cu ocazia sarbatorilor”… Nu, oamenii trebuie sa fie la fel de buni mereu, nu trebuie impinsi de la spate.

Ei bine, daca tot avem traditii atunci sa facem bine si sa le respectam, nu? Asa ar fi corect caci imi aduc aminte de bucuria pe care o aveam atunci cand eram copil cand vedeam cadourile. Ne innoiam in fiecare an cu haine si incaltari, sa ne prinda imaculati pastele. Desi anul acesta vine putin cam devreme, adica pe 12 aprilie, avem totusi timp berechet la dispozitie sa cautam cadouri pentru cei dragi. Nu trebuie sa impartim cadourile ca pentru 1 martie, adica la toata lumea. Trebuie sa ne axam pe familie si prieteni foarte apropiati. Mie imi place sa daruiesc bijuterii femeilor importante din viata mea, vezi aici ce am cumparat anul trecut.

Bijuteriile sunt niste cadouri foarte bune pentru femei, tuturor le plac. Nu am vazut pana acum femeie careia sa nu ii placa bijuteriile. Nu am inteles niciodata de ce le plac aceste metale rare si scumpe, insa probabil se simt apreciate cand primesc lucruri scumpe. Multi or sa spunca ca o asemenea cheltuiala este costisitoare si fara sens pentru Paste, insa raman la opinia mea: femeile importante din viata noastra trebuie apreciate si nu cu vorbe, ci prin fapte. Fiecare poate sa aleaga daca face un cadou simbolic sau unul cu care se poate face ceva. Nu sunt impotriva simbolurilor, insa imi doresc ca atunci cand daruiesc ceva, persoana care primeste sa poata folosi cadoul meu in viata de zi cu zi. Sa scuteasca o cheltuiala sau sa ii fie de real folos in alte circumstante. Sunt frumoase si simbolurile si cu siguranta apreciate, insa asa sunt eu… Nu-mi place sa ma complic cu lucruri marunte sau cu nimicuri.

Pentru prieteni povesteam intr-un articol trecut ca imi place sa daruiesc ceasuri de mana. Nu scumpe, insa frumoase. Mereu am apreciat eleganta pe care un ceas de mana bine lucrat poate sa ti-o acorde. Pana la urma, ramane la aprecierea fiecaruia ce anume doreste sa puna in desaga iepurasului de Paste, insa fiti chibzuiti, fiti intelegatori dar nu zgarciti. Un cadou inseamna dovada unei aprecieri si persoanele dragi din jurul nostru merita un mic dar. 3 saptamani ne mai despart de marea sarbatoare crestina, asa ca ar fi bine sa incepeti de acum sa cautati cadouri pentru cei dragi.

Leave a Reply