Home Gandurile mele Facem ceva cu cainii fara stapan?

Facem ceva cu cainii fara stapan?

98
1

Deschid larg fereastra si aud un cor de latraturi. In apropierea blocului meu s-au aciuit vreo 20 de catei maidanezi. Unii primesc de mancare de la vecini, altii nu. Cert este ca s-au strans cel putin 15 -20 de caini in zona si sunt curios ce se va intampla daca va trece noaptea cineva printre blocuri. Cu siguranta o sa ii rupa fasul sau poate mai rau, o sa il manance de viu.

Autoritatile locale nu se mai ocupa de mult timp de problema cainilor in zona in care locuiesc, si uneori le dau dreptate. Atunci cand veneau sa ia cainii de pe strada, oamenii idioti le spargeau parbrizul la masina… Sa le lase cateii acolo si pace… Din cauza oamenilor imbecili, iata-ne ajunsi la 20 de caini in zona & keep counting.

Bai frate, astia care iubiti cainii de va cacti pe voi, altceva nimic: luati cainii in casa si gata. Cainii nu au ce sa caute pe strazi intr-o lume civilizata cu atat mai putin in haita. Pai ce Dumnezeului, suntem in padure? Cred ca nici in salbaticie nu ai ocazia sa dai de 20 de caini la olalta caci cainele nu e animal salbatic. Fiecare catel trebuie sa aiba un chip de identificare si trebuie sa fie la zi cu vaccinurile si cu tratamentele ce se aplica.

Imi plac cateii, insa nu in ideea sa iti rupa hainele sau sa te manance de viu cand te duci inspre casa. Nu-mi plac animelele de companie atunci cand sunt o grija in plus fata de normal. Nu are ce cauta un catel pe strada si punct. Este animal de companie si trebuie tinut in compania oamenilor dar IN CURTE, nu pe strada si nu in haita… Pai ce? Suntem in Africa? Cred ca da…

1 COMMENT

 1. numai la noi 2-3 cretini vocali reusesc sa puna pe chituci autoritatile..care si ele sunt proaste de bubuie!Au legi dar nu le cunosc!Javrofilii respectivi pot fi amendati la greu si chiar facute dosare penale pt ei,pt distrugere,atac,etc.Plus ca aruncarea gunoiului pe spatiul public e pedepsit si ala(laturile,oasele sunt considerate deseuri)

  ”….Sa lasi animalele nedorite sa se intoarca pe strazi nu este o optiune omenoasa. Daca acestea nu sunt infometate, nu ingheata, nu sunt lovite de masini sau nu mor de boli, pot fi chinuite si posibil ucise de tineri cruzi sau colectate de cei care vand animale laboratoarelor”, continua expunerea PETA.

  Organizatia pentru protectia animalelor continua aratand de ce, in aceste conditii, eutanasia este cea mai buna metoda. “Din cauza numarului ridicat de animale de companie nedorite si lipsei de oameni care sa le adopte, uneori, cea mai buna solutie pe care o are la indemana un angajat al centrelor de ingrijire a cainilor este sa ii ofere animalului un sfarsit pasnic dintr-o lume unde cainii si pisicile sunt deseori considerate ‘in plus’ si nedorite”.

  PETA, Asociatia Medicala Veterinara americana si The Humane Society of the United States sunt de acord ca cea mai blanda solutie este o injectie intarvenoasa de pentobarbital, administrata de o persoana calificata.

  “Pana cand populatia de caini si pisici este adusa sub control prin sterilizare si castrare, trebuie sa prevenim suferintele animalelor nedorite prin cea mai responsabila si omenoasa cale posibila. Eutanasia, efectuata corect, este deseori cea mai miloasa optiune”.

  http://www.ziare.com/social/caini-vagabonzi/cea-mai-mare-organizatie-de-protectie-a-animalelor-eutanasia-cea-mai-buna-optiune-1258909

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here