Cum alegem furnizorul de internet pentru firma?

Romania are o problema cu calitatea in materie de orice, nu numai cu furnizorii de servicii care bineinteles ca nu dau pe-afara de profesionalism si calitate. Daca poporul se multumeste cu servicii proaste, firmele ofera exact minimul… Daca poporul doreste servicii ieftine, va oferi servicii ieftine care bineinteles ca nu vor avea nici o treaba cu calitatea. Nu ai cum sa ai si calitate si ieftin intr-un singur loc. Definitia calitatii este paralela cu ieftineaua, cele doua nu se intersecteaza niciodata, exact ca la geometrie.

Cat de important este furnizorul de internet pentru firma noastra si cum afecteaza calitatea internetului afacerea? In secolul in care traim, cruciala este viteza. Atunci cand ai o afacere la care tii foarte mult, trebuie sa fii in stare sa poti trimite documente in cel mai scurt timp indiferent de dimensiunea electronica a acestora, in orice colt al lumii. Ai nevoie de un internet de calitate si de un furnizor capabil sa il stabilizeze corespunzator. La fel si cu telefonia fixa. O firma are nevoie de o linie de telefonie care sa ofere seriozitate in fata celor care o apeleaza. Business.upc.ro este unul dintre furnizorii capabili sa va ofere o linie telefonica stabila, sigura si mereu conform asteptarilor.

Cum alegem furnizorul de internet?

Atunci cand dorim sa contractam servicii de internet, trebuie sa fim atenti la cateva aspecte destul de importante precum:

  1. Stabilitatea liniei – un internet a carei conexiune se pierde din cauza configuratiilor gresite ale furnizorului, nu este tocmai indicat daca afacerea ta depinde de acest serviciu.
  2. Viteza – daca ai de trimis fisiere de mari dimensiuni in alte retele de calculatoare, viteza de transfer donwnload / upload este destul de importanta.
  3. Suportul tehnic – acesta este cel care face de cele mai multe ori diferenta intre un furnizor cu care vrei sa lucrezi si unul de evitat. Probleme apar mereu, de natura tehnica, si cand ai o afacere care se bazeaza pe internet, vrei down time aproape de zero din cauza problemelor altora.
  4. Logica serviciului relatii clienti – cu totii uram sa sunam la relatii cu clientii la furnizorii de servicii si sa stam 20 de minute in telefon pana suntem preluati de un operator. Iar cand suntem preluati, sa fim mutati precum tiganii cu cortul de la un departament la altul pe motivul ca unde sunam noi nu este de competenta lor sa rezolve acea problema.

Seriozitatea este litera de lege. Ai nevoie de un furnizor de servicii de internet capabil sa te ajute in afacere, nu sa te incurce. Mare grija cand alegeti, ramaneti in sfera profesionala.

Leave a Reply