Home Gandurile mele Despre parcarile cu linii

Despre parcarile cu linii

58
0

De fiecare data cand ma duc pe la Carrefour in Severin observ ca oamenii sunt superficiali inainte sa intru in magazin. Exista mii de locuri de parcare demarcate cu niste linii orizontale si paralele de care putin tin cont. rar de tot cand vad cate o masina parcata corect intre acele linii si de multe ori ma intreb de ce nu se tine cont de ele.

Raspunsul tine de bun simt si de educatia rutiera. Atata timp cat parintii nu te disciplineaza de mic sa vezi regulile si sa le respecti, atata timp cat instructorul nu te cearta atunci cand parchezi masina stramb in timpul scolii de soferi, de unde masini parcate civilizat?

Imi povestea un prieten in urma cu ceva timp ca in Germania cei care nu respecta acelel linii ale parcarilor primesc amenda. Poate ca si la noi ar trebui sa se inpuna asemenea legi. Disciplina trebuie sa inceapa de undeva si daca romanul nu poate sa priceapa de vorba buna, atunci sa fie disciplinat cu ciomagul. Un ciomag metaforic zic, sub forma de amenda care sa il obisnuiasca cu spiritul de observatie si cu bunul simt.

Chiar asa sa fim tara in care nimeni nu mai respecta legile elementare de circulatie rutiera? E drept, asta cu parcatul intre linii nu este acoperita de vreo lege rutiera, insa e vorba de bun simt si de gandire logica. Daca toata lumea ar parca dupa cum i se scoala, ce rost ar mai avea ca niste oameni sa se chinuie cu proiectarea unei parcari? Intreb si eu… Ca sa faci o parcare de mii de metri patrati precum cea a Carrefour-ului “desenata” precum o parcare e nevoie de timp si bani in plus. Uneori cred ca romanii nu merita nimic, ar trebui lasati sa traiasca precum porcii in namol.

Previous articleSuntem dependenti de soare
Next articleAlo, cine e la telefon?
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here