Roxette – o trupa cu 30 de ani de cariera

Sunt 29 de ani de cand trupa Roxette a luat fiinta. Anul viitor se fac 30 de ani si cred ca merita sa scriem un articol pe tema asta… Mi se pare una dintre cele mai bune trupe din toate timpurile si dovada faptului ca muzica buna nu are timp. Mereu am spus ca o melodie buna va dainui printre decenii.

Dupa cum spuneam, trupa Roxette a fost infiintata in 1986 (cu 2 ani inainte sa ma nasc eu) si era alcatuita din Marie Fredkinsson (voce) si Per Gessle (voce si chitara). Mentionam ca ambii sunt suedezi, originari din Halmstad.

Trupa Roxette a inceput sa conteze in lumea muzicala atunci cand a lansat albumul “Look Sharp” iar in septembrie 1988 deja toata lumea fredona “Listen to Your Heart”…

Astazi, desi Marie Fredriksson are 56 de ani, trupa continua sa existe. Nu o sa dau mai multe exemple de melodii ale trupei pentru ca mai mult ca sigur le stiti cu totii. O sa las aici un clip cu cea mai buna piesa a lor dupa parerea mea. Articolul oricum este unul pentru cunoscatori, nici vorba ca tanara generatie sa asculte asa ceva. O trupa de senzatie care sper sa mai faca 30 de ani de activitate peste cei aproape 30 impliniti deja.

 

Leave a Reply