Martisoarele generatiei copy – paste

Primul articol din luna martie il scriu chiar pe data de 1. Am fost bombardat astazi pe Facebook de poze si imagini cu partisoare. Orasul la randul lui e plin de flori si martisoare cu care am spus de multe ori ca nu prea sunt de acord. Se merge pe ideea de nimic ieftin distribuit la colt de strada. Asa nu, domnilor… Mai bine ii dai o floare caci tot au inceput sa rasara ghioceii dupa o iarna destul de capricioasa, de cat sa o umplii cu martisoare ieftine de 50 de bani sau 1 leu bucata. Eu cand eram copil confectionam manual martisoarele. Nu le cumparam de la colt.

Nu stiu cum sunt altii, insa mie imi place personalitatea. Atunci cand vreau sa daruiesc ceva fug ca dracul de tamaie de lucrurile obisnuite. Mereu caut ceva unic sau macar personalizat. Alta impresie faci cand vii cu ceva nou, desi e valabil pentru persoanele capabile sa aprecieze un lucru mai altfel. Traim intr-o societate copy – paste plina cu oameni incapabili sa aiba personalitate. Se merge pe ideea de a copia chiar si atunci cand vine luna martie si primavara in sine.

Daca mergi si te uiti pe tarabele improvizate, vezi aceleasi martisoare la toata lumea. Nu e nici macar una cu obiecte hand made. Pacat ca aceasta degradare a societatii inspre prost gust nu are un revers. Odata porniti pe acest drum cu greu cred ca se mai poate face ceva. E ca si cum ai incerca sa scoti manelele din Romania dupa ce tiganii si taranii au inceput sa le prinda gustul. Parca am fi o tara de tigani ca sa ii ascultam cum ragaie in microfoane, insa asta e, nu putem sa schimbam o mentalitate si o prostie generala cultivata in tara. Suntem prea mici si nu avem putere. Avem putere doar o data la 4 ani cand detinem in mana stampila de vot. Trebuie sa invatam sa o folosim cu folos si poate intr-o buna zi, o sa vedem si personalitate la taraba, nu numai copy – paste.

Leave a Reply