Neam prost

Mi-a ramas intiparit in minte faza asta atat de comuna in societatea romaneasca… Tura trecuta vine la mine la alimentat un individ trecut de 50 de ani sau cam pe-acolo… Deschide portbagajul ca sa alimentam (gura de umplere pentru GPL in portbagaj se pune de obicei) si ii pica din masina o sticla goala de 1 litru de Pepsi. Cade langa noi din portbagaj, chiar la picioarele noastre… Nu zic nimic, alimentam 5 minute cu sticla la picioarele noastre. Mai aveam putin si puneam si de-un fotbal cu ea… Ma gandeam ca doar nu o fi atat de nesimtit incat sa o lase acolo si sa plece… Termin de alimentat si ma duc in cabina sa finalizez alimentarea, adica sa scot bonul fiscal. Clientul cu pricina inchide portbagajul si pleaca si eu ma duc la pompa sa vad daca a luat si sticla din mijlocul statiei. Bineinteles ca sticla era acolo…

Acuma vine intrebarea mea cat se poate de fireasca… Cat de nesimtit sa fii sa faci la 50 de ani asemenea gesturi? Ba frate daca pica sticla intr-un colt unde sa zici ca nu o vede mai ziceam… dar a cazut gramada peste noi cand a deschis portbagajul. Imi venea sa iau sticla, sa ma urc in masina si sa ma duc dupa el, unde se opreste si coboara din masina sa cobor si eu si sa-i dau cu ea in dovlete. Pai cum sa mai fie educatie in tanara generatie cand gunoaiele astea de 50 de ani se comporta in asemenea fel?… Oare si acasa la el la fel face? Se caca in mijlocul sufrageriei?

Vad destul de des asemenea gesturi. Nu e primul nesimtit care arunca gunoiul la mine in curte, insa e primul de asemenea varsta. Am ramas putin surprins… Tinerii intr-adevar, au un talent nativ in a arunca gunoiul pe jos in mijlocul strazii, te uiti la ei si observi ca o fac inconstient. Ei nu realizeaza ca fac ceva gresit, nu pot sa catalogheze gestul lor drept unul nelalocul lui… Pai de unde educatie daca or avea parinti precum taranul cu sticla?

Te scarbeste sa vezi in fiecare zi acelasi tip de neam prost cum sta la 1 metru de tine si esti obligat sa-l suporti…

One Response

  1. www.5minutedepamflet.ro February 22, 2015

Leave a Reply