Home Gandurile mele Generatia Y

Generatia Y

153
0

A trecut multa vreme de cand nu am mai scris ceva pe tema asta. Generatia Y sunt cei nascuti dupa 1990 si sunt atatea discutii referitoare la “generation gap” care-i cuprind si pe ei. Practic, nu ai cum sa ai intr-o tara doua generatii diferite care sa gandeasca la fel. Fiecare generatie a trait niste vremuri unice pe care cei noi care vin din urma nu le pot intelege. Treaba asta functioneaza in ambele sensuri, adica nici cei batrani nu pot intelege absolut tot ce se intampla cu societatea contemporana. Se spune ca pe masura ce imbatranesti ramai captiv sufleteste vremurilor ce ti-au placut cel mai mult. Vedem atat de des batranii adunati in parcuri pentru partide de sah sau discutii despre politica. Daca ii studiezi ii vezi imbracati exact ca in 1970, cand erau si ei la 20 de ani. Bineinteles ca acei batrani nu mai pot intelege tot ce se intampla in contemporan si nici niu, tineretul, nu putem pricepe de ce au ramas neschimbati desi au trecut mai bine de 40 de ani.

Generatia Y s-a nascut cu calculatoare, internet, socializare virtuala si sunt mai inteligenti de cat generatia X(cei care au acum aproape 40 de ani si au prins ambele regimuri). E ceva normal, pe masura ce avansam ca societate, cei care vin din urma au gene superioare si astfel sunt mai inteligenti.

Generatia Y nu citeste. Dupa cum spuneam s-a nascut servindu-i-se informatie prin Google si nu are nevoie sa mai ia o carte din raft pentru a afla ce are nevoie. Obiceiuri de mult apuse… Cu toate acestea, desi pica examenul de bacalaureat in proportie de 70%, tinerii nu sunt niste prostanaci in proportie de 70%. Multi dintre ei prefera sa nu mai invete pentru bac intelegand dinainte de a se duce la liceu ca nu vor face nimic intr-o tara ca Romania cu cartea. Foarte adevarata treaba asta, in Romania cartea nu este apreciata, nici citita, nici invatata de nimeni, nu doar de cei ce doresc angajare.

Cum putem ajunge la un numitor comun? Generatia X si generatia Y sa se inteleaga fara sa se judece reciproc? Totul se rezuma la mentalitate… Poate cand mentalitatea plina de prejudecati va fi spalata din subconstientul nostru, o sa avem parte si de generatii care vor avea reusite impreuna, nu separat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here