Cu zapada la purtator sau povestea lenesului

Ieri a nins si in Severin, tarziu, dupa ce codurile albastre, rosii, verzi si mov instigasera la spaima si teroare printre cetateni. Pe final de iarna, zapada incearca sa ne puna in incurcatura si se pare ca in unele cazuri chiar reuseste. Eram de serviciu si ma uitam aleator pe fereastra, la masinile care treceau pe strada. Dupa o noapte de zapada abundenta, dimineata oamenii incep sa plece la munca, cu zapada dupa ei. Bai frate era unul cu masina complet acoperia de zapada de la mijloc in sus, pe geamuri, jumatate de parbriz, nu se vedea nimic inauntru. Cat de delasator sau cat de putoare sa fii sa pleci cu masina asa? In primul rand ca nu vezi in oglinzi, nu vezi in in stanga, nu vezi in dreapta… Prostie, inconstienta sau lene? Cum plm sa pleci cu masina complet acoperita de zapada?

Tin minte atunci cand eram mic, era un adevarat ritual al soferilor sa deszapezeasca masina inainte sa plece la munca. Se auzeau motoarele cum porneau pe rand si apoi ii vedeai cu maturicea cum dadeau zapada COMPLET de pe masina. Probabil cand eram eu mic, era si politia pe strada la 6 dimineata si mai impartea ceva amenzi. Astazi, cand soferii nu mai au frica de nimeni si de nimic, isi permit sa plece cu iglu in carca punand in pericol vietile lor si a celorlalti participanti la trafic.

Pe mine ma frapeaza mai putin chestia asta cu pusul vietii in pericol, stim cu totii cum se dau permisele de conducere in Romania. Pur si simplu nu pot sa inteleg cat de lenes si cat de prost sa fii sa pleci cu masina invelita asa? Adica sa nu stai si tu 2 minute sa dai zapada? 2 minute frate ca nu-ti ia mai mult… Sunt scarbit cand vad astfel de caractere lenese, proaste si nepasatoare. De-asta incep sa urasc pe zi ce trece Romania, nu tara in sine ma face sa simt aceasta ura, ci oamenii de rahat care o locuiesc.

Leave a Reply