Home Gandurile mele Suflet compact

Suflet compact

81
0

Muzica si sufletul sunt intotdeauna in legatura directa. Sentimentul reuseste intotdeauna sa transmita emotii si invers. Ce se intampla atunci cand auzim formatia preferata cantand? Sau mai bine zis cum ajungem sa indragim o anumita formatie? In primul rand, muzica are legatura cu personalitatea. De fiecare data cand ne indragostim de muzica unui artist, o facem pentru ca suntem adeptii acelui gen. sunt oameni care asculta Rock, Jazz, Rapp, Manele chiar. Nu exclud manelele pentru ca sunt un gen de muzica prea popular ca sa le scot din ecuatie. Nu mai aduc in discutie nivelul intelectual al celor care prefera manelele, caci il stim cu totii.

Asadar, cu totii avem formatii preferate atat de dragi sufletului nostru. Formatii pe care le urmarim intens de-a lungul anilor si pe care le vedem sau nu imbatranind pe scena. Muzica e un business in care doar cei buni reusesc sa dainuie printre ani. Dovada stau melodiile anilor 80 si 90, atat de ascultate si de cerute dupa 30 de ani.

Trupa Compat, atat de draga mie, a luat nastere in 1977. Astazi, aproape 40 de ani mai tarziu, ei tot reusesc sa stranga stadioane intregi la concerte. Cum e posibil asa ceva? Se pare ca are legatura cu acea conexiune intre melodie – mesaj – suflet. Toate cele trei elemente se leaga intre ele precum firele intr-o sfoara de canap si reusesc in acest mod sa tina in viata o muzica veche de 38 de ani. Generatiile vechi, generatiile contemporane si generatiile ce vor veni din urma asculta si vor asculta si ele melodii precum “Fata din vis”, “Cantec pentru prieteni”, “Mi-e tare dor de tine”, “Am curaj” “Zambetul din ochii tai”, si multe altele. Am avut ocazia sa ii vad live in Severin nu cu mult timp in urma, cand am aflat ca la mine in oras exista intersectia strazii dintre Matei Vasilescu si Kiseleff… Fanii trupei Compact stiu despre ce vorbesc.

Sa ascultam deci concertul trupei Compact tinut in urma cu 2 ani in Garajul Europa FM…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here