Am incercat si dulciuri fara gluten

Multi or sa intrebe de ce am facut treaba asta, de ce am incercat dulciuri fara gluten? Practic, am vrut sa vad daca este vreo diferenta intre acestea si dulciurile normale. Intoleranta la gluten e o boala destul de grava si presupune abtinerea de la multe chestii. Nu doresc nimanui asa ceva si din pacate in ziua de azi, tratarea acestei anomalii nu este posibila. Porbabil in momentul in care la nivel mondial se va pune accent pe om, nu pe ban, cercetatorii si companiile farmaceutice vor pune osul la treaba si vor gasi leacuri pentru absolut tot ce inseamna boala. Suntem destul de avansati tehnologic incat sa reusim sa tratam orice, insa daca banul e pus inaintea bolilor, e clar ca ne vom chinui in continuare. E mult mai profitabil sa nu ai leac pentru o boala de cat sa o vindeci cu 3 pastile.

Acestea fiind spuse, am cumparat dulciuri fara gluten ca sa vad daca e vreo diferenta intre ele si cele normale. Nu este nici o diferenta si asta m-a bucurat. Nici nu am stiut ce mananc si asta m-a pus putin pe ganduri. Exista multe magazine in tara care nu se ocupa cu etichetarea corespunzatoare a alimentelor si a produselor tipice celor cu intoleranta la gluten. Din gust nu ai cum sa iti dai seama, asa ca pot sa apara probleme destul de simplu. Ideal ar fi ca aceste alimente sa se cumpere numai din magazinele de profil, unde etichetele sunt aplicate corespunzator si lumea stie exact ce contine punga respectiva. De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, ce spun acum nu e o noutate… Atunci cand ai o problema trebuie sa lucrezi numai cu cei specializati in domeniu pentru ca traim in Romania si e plin de neseriozitate in jur. Dupa ce ca suferi de o boala incurabila, sa mai ai probleme si din cauza greselilor mi se pare destul de mult.

Am tot stat si m-am gandit. M-am tot gandit si am stat… Incercam sa imi imaginez ca sunt o persoana cu intoleranta la gluten. Chiar incercam sa creez o imagine cu un magazin din care sa cumpar produse specifice si nu reusesc sa compun imaginea. Desi am vreo 3 hipermarketuri in oras, produsele pe care ei le pun la dispozitie pentru asemenea oameni sunt egale cu zero. Practic numai in Carrefour am vazut un mic raft destinat acestor persoane cu intoleranta la gluten, in rest nimic… Si de acolo ce sa alegi? E destul de ciudat sa vezi ca o boala poate sa iti creeze atat de multe probleme, ca traiesti intr-o societate in care nimeni nu prea se gandeste la tine. Noroc cu internetul, minunea secolului in care traim. Ne rezolva problemele si ne ajuta sa lucram doar cu cei mai buni in domeniu.

Leave a Reply