Home Gandurile mele Despre masinile cu volan pe dreapta

Despre masinile cu volan pe dreapta

558
0

Exista aceasta disputa referitoare la masinile cu volan pe dreapta. Aceste masini sunt de provenienta engleza sau irlandeza si sunt aduse la bani de rahat din aceste doua tari. E destul de ciudat ce se intampla pe acolo si o sa va spun imediat de ce. Am discutat cu cineva care aducea masini din Anglia si le vindea aici in tara. L-am intrebat de ce se vand acele maisni la jumatate de pret fata de cele normale? Or fi mai ieftine ca si pret de catalog de noi? Sau oare englezii, ducand-o atat de bine prefera sa le dea la bani de nimic doar ca sa scape de ele.

Ca sa facem difernta, un Audi A4 care are volan pe stanga costa 6000 de euro, pe cand cel de Anglia costa 2500 spre 3000 maxim. Care e secretul? Ei bine, tipul mi-a spus ca masinile noi in Anglia sunt la fel de scumpe ca peste tot in lume, faptul ca au volanul pus invers nu afecteaza pretul de catalog, din contra, in Anglia aceste masini sunt mai scumpe de cat in restul lumii, Anglia fiind una dintre cele mai scumpe tari din lume. Explicatia consta in faptul ca de la atata bunastare, englezii accepta sa scape de masini cu bani de nimic si sa isi cumpere altele noi.

In strainatate, toate masinile se cumpara noi si dupa 5 ani, dupa ce expira leasingul, se vand la pret mic. Apoi urmeaza alt leasing si altul si tot asa… Strainul are mereu masina noua la poarta pentru ca isi permite… La 3000 de lire sterline pe luna cred si eu ca iti permiti si 5 masini in 5 ani, nu doar una.

Ce putem spune insa despre siguranta oferita de aceste masini cu volan pe invers, folosite intr-o tara ca Romania de exemplu… Ei bine, sunt destul de periculoase din pricina faptului ca nu ai vizibilitate in caz ca vrei sa depasesti. Atunci candte angajezi in depasire trebuie sa treci complet cu masina de axul drumului pentru a avea vizibilitate. De asemnea, si farurile trebuiesc schimbate, caci sunt facute sa bata in sensul invers de mers romanesc.

Cele mai bune afaceri care se pot face cu aceste masini sunt dezmembrarile. Stim cu totii cum s-au pricopsit cei care au inceput sa aduca cate o masina pe luna din care sa piesa cu piesa… E chiar rentabil sa iei masinile la jumatate de pret fata de normal si sa le dezmembrezi. Inafara de bord si volan se pot folosi cu brio restul de componente, sunt compatibile apropae 100%.

Sincer sa fiu, parerile sunt impartite. Eu unul nu mi-as cumpara o astfel de masina chiar daca o iau la bani de nimic. Nu am megalomania in sange si nu am nevoie de o masina mai noua de cat imi pot permite.

Previous articleTrecutul si Romania
Next articleTine-ti banda
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here