Home Diverse Expansiunea mediului online

Expansiunea mediului online

48
0

Haideti sa ne aducem aminte putin de anii 2002. Atunci mi-am cumparat eu primul calculator. A costat 22.000.000 adica douazeci si doua de milioane. Cum ar veni azi 2200 de lei. Era un AMD Duron la 900 Mhz (similar Pentium 3), cu 256 ram SDR, un hdd de 20 gb si placa video integrata de 64. Atunci nu aveam internet. Era foarte scump abonamentul si parintii nu isi permiteau sa plateasca asa ceva. Tin minte ca era si cu cartela internetul, de la Romtelecom. Ceva cartele cu ore de navigare. Asa era pe atunci, se platea la ora netul, nu la nelimitat ca astazi.

Primele contacte cu lumea online au avut loc la Internet Cafe-ul din fata scolii la care ma duceam zi de zi. Eram clasa a 8-a pe atunci si urma examenul de capacitate. Intr-un fel, tata a luat calculatorul ca sa ma faca sa nu ma mai duc in acel local sa ma joc. Zicea sa stau acasa si sa ma joc acasa si mai ales sa ma pregatesc pentru examen. Ei bine, am luat si capacitatea cu nota mare, am intrat si la liceu bun si cam asta a fost.

Astazi, calculatorul inseamna cu totul altceva. Interntul pe cartela cu care eram obisnuiti in 2002 s-a transformat in conexiune Gigabit nelimitata. Atat de mult au evoluat lucrurile incat nici nu se mai pot compara cele doua perioade. Cel mai bine a evoluat internetul pentru micii intreprinzatori. Online-ul a devenit un suport exceptional pentru magazine. De ce sa mai platesti chirii exorbitante, de ce sa mai platesti utilitati pentru un spatiu comercial cand poti la fel de bine sa deschizi un magazin online si sa lucrezi singur, fara angajati problematici si pusi pe rele… stim cu totii cum sunt unii oameni in tara asta.

De multe ori am zis si eu ca o sa incerc cu un magazin online. Stiu ca nu am nimic de pierdut. E nevoie doar sa faci un pfa, sa iti faci un mic site ecommerce, si cam atat. Urmeaza apoi investitii in campanii SEO. Trebuie sa iti urci site-ul incet si sigur in google pana cand ajungi pe o pozotie satisfacatoare., destul de buna incat sa iti vina un numar relativ mare de vizite organice. Un bun exemplu ar fi www.ekauf.ro. Nu trebuie neaparat sa te opresti la o anumita nisa. Tot ce trebuie sa faci este sa ai ambitie si determinare sa nu renunti pana nu reusesti. Cheia succesului in mediul online nu o au decat cei care nu renunta niciodata, decat cei care invata din propriile greseli si reusesc sa treaca cu brio peste micile impasuri de inceput. Atata timp cat iti doresti cu adevarat sa reusesti, nimic rau nu se poate intampla pe termen lung.

Previous articleDe ce sa iti inscrii masina la bulgari?
Next articleCursa de 400m
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here