Home Gandurile mele De ce sa iti inscrii masina la bulgari?

De ce sa iti inscrii masina la bulgari?

61
0

Dupa cum stiti, mi-am cumparat un Renault Scenic prin octombire 2013, 1.9 dti si l-am inscris la bulgari. Ca sa il inscriu pe Romania, trebuia sa platesc o taxa de poluare de 1500 euro si o asigurare la aceasta masina pe numele meu de vreo 1700 lei. De-a dreptul ridicol, de cascadorii rasului. Am inscris masina la bulgari cu 500 de euro, bani ce au inclus asigurarea pe 1 an, itp-ul pe un an, comisionul celui care s-a dus cu masina la Vidin. Deci, daca va duceti personal fara intermediari o scoateti mult mai ieftin, cred ca undeva la 350 de euro. Prelungirea actelor a costat undeva la 300 de euro, incluzand itp, asigurare pe 6 luni si comisionul intermediarului.

De retinut, in ultima vreme s-au schimbat putin regulile si la bulgari in ceea ce priveste asigurarile. Pentru masina mea a costat 150 de euro pe 6 luni din cauza faptului ca bulgarul avea multe masini pe numele sau. Cu cat are mai multe, cu atat platesti asigurare mai mare. E o masura menita sa descurajeze inscrierile acestea clandestine. Oricum, tot iesi in castig.

Deci, daca ai pana in 25 de ani si vrei sa scapi de asigurarea de 2000 de lei din RO, o faci in bulgaria cu maxim 280 de euro. Aproape la jumatate de pret.

Daca vrei masina cu consum mic, diesel, trebuie sa o inscrii la bulgari, altfel nu ai nici o sansa. In Romania vei plati taxa de mediu ridicola pentru diesel euro 2 si euro 3. Deh, n-avem toti bani sa ne luam diesel euro 4. Renault-ul meu desi are motor de 1.9, se lauda cu un consum mediu de 6.7l la suta de km. are 98 de cai si merge destul de bine la drum lung, unde scoate un consum de 4.5%. Merita investita.

Eu unul prefer sa imi cumpar un diesel cu consum mic dar puternic si sa il inscriu la bulgari de cat sa cumpar un benzinar de 1.2 sau 1.4 la care sa platesc taxe in Ro de doua ori cat valoarea masinii in sine. Preturile sunt cam aceleasi. Eu am dat pe Renault 700 de euro, si masina este din 1998. Cu 700 de euro nu prea gasesti cine stie ce masina, mai ales diesel. Acuma, ramane la atitudinea fiecaruia ce doreste.

Am tot auzit mitul politistului care opreste mai des masinile inmatriculate in Bulgaria fata de cele inmatriculate in Romania. Din punctul meu de vedere, este doar un mit. Mie unul nu mi s-a intamplat. Am fost oprit de vreo 5 ori de politie si dupa ce au verificat actele m-au lasat sa plec. Nu au comentat absolut nimic referitor la masina sau la provenienta ei. Am fost oprit in razie si la fel, nimic de comentat. O singura amenda am luat, si pe buna dreptate, nu purtam centura de siguranta. In schimb, nu m-a oprit nimeni aiurea doar pentru ca aveam masina inscrisa la bulgari. Bine, exista si o gramada de tigai din care curg tablele inscrise in BG care sunt oprite destul de des, insa conteaza si cum arata masina, nu numai unde e inscrisa.

Ramane la atitudinea fiecaruia unde alege sa isi inscrie masina, insa cred ca trebuie judecat din punctul de vedere al rentabilitatii. Atata timp cat cele doua variante ofera la fel de multe beneficii, trebuie aleasa cea mai ieftina dintre ele.

inmatriculare-bulgaria

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here