Home Diverse Nunta a la Romania

Nunta a la Romania

151
0

Nunta la romani incepe sa capete o forma destul de mutanta as putea spune. Ati vazut filmele X-MEN, nu? Ei bine, asa e si nunta noastra. Traditiile coborate din varf de munte la oras au transformat incet incet nunta dintr-un ritual tainic si elementar, intr-o sarbatoare impopotonata si de multe ori scapata de sub control. Muzica populara a fost inlocuita de manele, iar masa de la restaurant s-a transformat intr-o betivaneala cronica, de fapt singurul motiv pentru care nuntasii se aduna, nicidecum evenimentul in sine. Sa fiu eu oare prea dur? Poate ca lucrurile nu stau chiar asa.

Am fost si la nunti frumoase, la care valsul a fost primordial, la care Marcel Pavel si nume mari ale muzicii populare au fost prezente. Desi am spus mereu ca nu imi place sa merg la nunti, mi-am calcat peste principii doar in cazurile in care m-am asigurat ca iau parte la un eveniment civilizat, nu la unul taranesc. Hai sa nu jignim pe nimeni, insa atunci cand spun taranesc ma refer de prost gust, nu ma iau de oamenii de la tara. Acuma, daca cuvantul taranesc este asociat cu prostul gust promovat in nuntile de la tara, e partea a doua. Toate se leaga pe undeva, zic…

Dupa cum spuneam, mie imi plac nuntile civilizate, la care oamenii vin sa sarbatoreasca unirea a doua destine, intemeierea unei familii. Imi plac nuntile la care se danseaza orice altceva in afara de manele. Gasiti cursuri dans nunta aici. O sa aveti nevoie, caci nimeni nu se naste invatat. Nu e o rusine sa nu stii si sa vrei sa inveti, e o rusine sa nu stii si sa te dai rotund ca esti profesor.

Aceasta transformare a nuntii in traditia romaneasca nu are la baza altceva decat schimbarea de generatie. Cu cat inaintam ca si societate romaneasca, calitatea invatamantului scade, asa ca e imposibil sa evoluam ca si coeficient de inteligenta. Sa nu ne mai miram atunci cand manelele trambita din ce in ce mai des prin orasele din Romania, prin catune uitate de lume din varf de munte si, de ce nu, curand poate chiar pe Luna sau pe planeta Marte.

Previous articleCare este salariul cu care ne putem descurca in Romania?
Next articleBuciTV
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here