Home Gandurile mele Declinul

Declinul

117
1

Atunci cand ai 25 de ani ai niste asteptari de la tine, de la viata, de la tara in care traiesti. Atunci cand discutam despre Romania, visele tinerilor se naruie cu viteza ciumei. Am ajuns sa traim din ce in ce mai rau intr-o tara ce nu mai poate fi de mult redresata catre mai bine. Alunecarea o simtim cu totii in nivelul de trai, salarii, pensii, stare de spirit. Te uiti pe strada si vezi oamenii cu capetele plecate. Ingandurati si tristi, nu isi mai permit nici macar sa priveasca inainte. Stresul este pretutindeni si ajunge sa atinga cote maxime in familie, pe strada, in trafic, la locul de munca.

Ne-a cuprins o stare de insecuritate sociala. Nu avem siguranta zilei de maine transpusa prin joburi stabile si bine platite. Nimeni nu se mai incumeta sa faca un credit in banca pentru a-si lua o casa sau o masina. Sistemul sanitar romanesc e la pamant. O data cu migrarea medicilor catre strainatate, am ramas in tara doar cu cei slabi pregatiti, care pe deasupra mai asteapta si si plicul in buzunar atunci cand ajungi la spital, altfel nici nu se uita la tine. Mai mare nemernicie ca asta nu am vazut nicaieri si cred ca o poate confirma absolut toata lumea care a avut de-a face macar o data in viata cu sistemul sanitar romanesc de stat.

Am fost internat in spital o saptamana, in urma cu vreo 3-4 ani. Am ramas cateva zile pentru niste analize amanuntote si ceva tratament. Din pacate nu a fost asa simplu, nu toate bolile se vindeca batand din palme, sau ca si cum ai lua un Tasectan. Problema este ca dupa 7 zile de stat pe acolo, cu tratament si pastile cumparate de mine (o afectiune a ficatului), am plecat acasa exact asa cum m-am dus. Ei au zis ca nu ma pot vindeca si sa imi recomanda o internare la Spitalul de Hematologie din Timisoara. E cam ciudat sa auzi cum un medic de spital judetean te trimite la Timisoara din cauza faptului ca nu stie cum sa te vindec. Pai ba frate, in situatia asta te lasi de meserie in secunda doi. Ori esti medic ori copil de mingi? Eu nu imi imaginez cum poate un medic sa iti spuna ca nu stie ce ai dupa 7 zile de stat in spital. Cred ca unii dintre ei abia acum descopera medicina. E incredibil. E declin.

Cat despre asigurarile de sanatate, era sa pltesc vreo 2000 de lei spitalizarea, atunci nu lucram nicaieri si nu erau platitie pe ultimele 6 luni deloc. Bineinteles ca am cumparat de la seringi la perfuzii in cele 7 zile, absolut tot ce inseamna medicament. Nu am inteles niciodata cum functioneaza aceste asigurari de sanatate, insa e clar ca pe undeva se sifoneaza banii. O sa vedem pe viitor daca vor mai exista aceste asigurari sau nu, atata timp cat ele nu folosesc la nimic.

Previous articleAvem nevoie de formare profesionala
Next articleTaina Botezului
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 8 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania, tara noastra.

1 COMMENT

  1. Dar totusi e posibil sa me comunici esentialul, si anume cum te simti acuma, ca eu cred ca esentialul e sa fi revenit la sanatate indifferent de daca datorita unor medici plus sistem sanitar sau in ciuda
    lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here