Rafturile goaleeeeeee

Am fost si eu ca tot omul, pe data de 23 decembrie la Carrefour. Am fost seara pe la ora 23 ca sa evit aglomeratia. Dupa cum stiti, romanii se calca in picioare in zilele dinaintea Craciunului sa cumpere de-ale gurii, pentru o masa cat mai bogata. Mi-am luat o teapa de zile mari… Nu am mai gasit un gogosar in tot magazinul iar la sucuri am facut o poza, sa vedeti cum arata unul dintre rafturi.

Magazinul arata ca dupa razboi. Rafturile goale si mizeria de pe jos arata un prost managemant. Oricat de aglomerat ar fi, nu ai voie sa ai rafturi goale. Trebuie aprovizionare continuu si daca nu ai personal suficient, ori pleci acasa, ori angajezi oameni. Si sa n-o aud pe aia ca nu sunt bani pentru angajari ca nu am cum sa o cred. Turcii au dat navala inca de la primele ore si, speriati ca va urma Apocalipsa dupa Craciun, au cumparat tot ce au vazut in rafturi. Macar daca e ultimul Craciun, sa avem de toate pe masa, chiar daca vom arunca la gunoi 80% din ce cumparam acum…

Cei plecati la munca in strainatate au venit si ei in tara pentru a petrece sarbatorile alaturi de cei dragi. Astfel, un munte de bani a trebuit sa isi gaseasca locul in seifurile magazinelor din oras. Romanii cumpara mult, cumpara orice… Pai credeti ca anul acesta am scapat de carucioarele acelea imense incarcate cu 1 metru peste margini? Cine o manca atata nu am de unde sa stiu, insa mi se pare o idiotenie sa interpretezi atat de gresit “masa bogata” de Craciun. Nu ai nevoie de 2 tone de alimente si 15 feluri de mancare ca sa ai parte de o masa bogata.

Masa bogata este in stransa legatura cu spiritul sarbatorii in sine. Familia si cei dragi sa fie aproape, sa se simta uniti si sa fie sanatosi. Restul, nu are importanta.

2014-12-23 22.03.26

Leave a Reply